Platform over design en techniek in de keukenbranche
Ontwerpvrijheid wordt groter

Ontwerpvrijheid wordt groter

Ook bij het kookeiland zuivere lucht dankzij slimme recirculatie technologie

Een consument wil in de keuken – of bij zijn prachtige kookeiland – eigenlijk niks zien, niks ruiken en niks horen. Zo simpel is het. Volgens Sander van ’t Hoen, General Manager bij Novy Nederland, zal in die beleving niets veranderen maar men is in de afgelopen jaren wel steeds meer op zoek gegaan naar een koppeling met duurzaamheid. Logisch! We moeten immers met z’n allen ook onze gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de toekomst nemen!

Minimalistisch design plus geïntegreerde verlichting leveren sfeer en stijl in de keuken.

“We zien dat er enerzijds in de markt een groeiende belangstelling is voor afzuiging vanaf de kookplaat, maar laten we anderzijds de traditionele afzuiging in dit perspectief niet vergeten”, zegt Sander. “Sterker nog: in combinatie met de slimme technische oplossing van recirculatie – het afvoeren en filteren van lucht – wordt volop aan de duurzaamheidswens van de consument voldaan. Zelfs op een kookeiland in het midden van de keuken, waar geen directe afvoer naar buiten is.”

Speciaal ontwikkelde filtertechniek

Bij het ontwerp van de keuken gaat het dus om de vraag hoe je deze uitdaging – als ontwerper – oppakt, zegt Sander. “Op de een of andere manier is er in de afgelopen jaren de indruk ontstaan dat een traditionele afzuigkap niet zou passen – of niet ingebouwd zou kunnen worden – boven een kookeiland. Echter, ook dáár kun je de damp- en geurdeeltjes slim opvangen door een speciaal door ons ontwikkelde filtertechniek. We hebben het dus over een afzuigkap zonder afvoer. Daardoor is er in de keuken – of op en rond het kookeiland – zuivere lucht dankzij die recirculatie technologie. Precies dát is de crux!”

Dankzij de speciaal ontwikkelde recirculatie technologie is er in de keuken – of op en rond het kookeiland – zuivere lucht.

Ontwerpvrijheid

Sander legt uit dat Pure 3.0 – de nieuwe filtertechniek – ongeveer 900 uur meegaat. Dan kan deze daarna heel eenvoudig worden vervangen. “Maar het allerbelangrijkste is dat de ontwerper zich niet belemmerd hoeft te voelen ten aanzien van de plaatsingsvrijheid van de keuken. De kookplaat kan op elke plek in de woning worden geïnstalleerd. Je wordt door deze techniek vrijer in je ontwerpkeuzes. Design, plaatsingsvrijheid én bewustzijn over duurzaamheid kunnen daarom uitstekend met elkaar samengaan. Natuurlijk zijn de afzuigkappen fluisterstil dankzij de ingewerkte geluidsdemper. De Pure 3.0 recirculatie technologie is wat mij betreft dé innovatieve verrassing: er is geen afvoer naar buiten nodig en geurtjes worden binnenshuis verwerkt. Niemand ziet iets, niemand ruikt iets en niemand hoort iets.”

Dankzij een speciaal door ons ontwikkelde filtertechniek kunnen damp- en geurdeeltjes slim opgevangen worden.

Luchtafvoer op maat is dan ook de nieuwe standaard geworden, zo besluit Sander. “Natuurlijk vergeten we daarbij niet dat een afzuigkap boven een kookeiland náást de genoemde functionele insteek uiteraard een esthetische taak heeft. Minimalistisch design plus geïntegreerde verlichting leveren sfeer en stijl in de keuken of boven het kookeiland op terwijl duurzaamheid én oog voor het milieu – zoals iedereen wil –centraal blijft staan. Wat wil je nog meer?”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.