Platform over design en techniek in de keukenbranche
“Onze verantwoordelijkheid, onze toekomst”
De thuisbasis van Schüller in Herrieden (D) met onder andere 12.000 zonnepanelen op het dak.

“Onze verantwoordelijkheid, onze toekomst”

Een bezoek aan Schüller in het house4kitchen in Löhne (D) leverde een inkijk in een breed scala aan product­in­novaties voor de individuele planning en inrichting van de keuken en de living op. Tegelijkertijd neemt de fabrikant zijn verantwoordelijkheid qua duurzaamheid al jaren heel serieus, zo bewijzen alle internationale certificaten waaraan voldaan wordt. Met meer dan 2300 medewerkers en zo’n 170.000 keukens op jaarbasis behoort Schüller tot de Europese top 5.

Uitkijken naar de volgende Eurocucina voor aanvullende productnoviteiten bij next125.

Keukenfabrikanten en consumenten besteden meer en meer aandacht aan duurzaamheid. Schüller maakte er zelfs hun beursthema van, een beslissing die meteen duidelijk werd bij het binnenkomen in hun house4kitchen. “Onderweg: onze verantwoordelijkheid. Onze toekomst.” Zo stond er overduidelijk te lezen. Sjoerd Koehorst van KeukenMedium B.V., al 28 jaar de marketing- en verkooporganisatie van Schüller Möbelwerk KG in Nederland, somt enkele voorbeelden: “Begin dit jaar installeerde Schüller maar liefst 12.000 zonnepanelen op de productiehallen. En ook ons beursgeschenk koppelen we aan dit thema. Schüller belooft immers in ruil voor iedere achtergelaten handtekening een boom te planten als bebossingscampagne.” Sjoerd neemt ons hierna mee in de volledig nieuw vormgegeven showroom. “We visualiseren het productengamma van de schüller consumer collectie en de next125 premium collectie binnen verschillende leefwerelden en verlenen zo qua exposure alle noviteiten volop ruimte”, legt Sjoerd  uit.

De duurzame keuken

De thema’s duurzaamheid en circulaire economie sijpelen bovendien ook door tot bij de productontwikkeling. Zo ontdekten we de modellen Matera en Matera Colour. Sjoerd: “Deze modellen bestaan uit 100% recyclebare bestanddelen op houtbasis. Matera en Matera Colour zijn verkrijgbaar in zes verschillende unikleuren. Ook de OrganiQ bestekindeling gaat op een milieuvriendelijke wijze om met hulpbronnen. OrganiQ bestaat voor 78% uit de CO²-bindende en snelgroeiende vezels hennep en kenaf.” In Löhne zagen we een Matera-keuken met anti-vingerafdruk fronten in kiezelgrijs mat die mooi werden gecombineerd met de kleurrijke Colour-varianten. De vlakke plafondpanelen en het Frame Rack met schuifdeur zijn eveneens het vermelden waard. Keukengerei en levensmiddelen kregen een stijlvol plekje in de opzetkast met onyxzwarte jaloezie, terwijl de hoeklift ervoor zorgde dat de keukenmachine in het korpus verdwijnt.

De multifunctionele ontbijtkast in trendkleur groen en met handige uittrekbare plank in lavazwart.

Modern en smaakvol

Het Newport-programma gaf een moderne greeploze draai aan een populaire landelijke stijl. Een opvallend element in de getoonde Newport-opstelling was wel de multifunctionele ontbijtkast. “De ware grootte valt pas op wanneer de deuren opengaan”, aldus Sjoerd. “Aan de binnenkant bevindt zich namelijk echt buitengewoon veel. Een slim georganiseerde opbergruimte voor alles wat nodig is voor het bereiden en opmaken van het dagelijkse ontbijt. Een voorraadkast die altijd praktisch en opgeruimd is en die dankzij een uittrekbare plank ook gebruikt kan worden om een snelle maaltijd te bereiden.”

Eurocucina 2024

Next125 visualiseerde op prachtige wijze haar eigen premium beleving. De next125 Iconen, reeds onderscheiden met een veelvoud aan internationale design awards, benadrukken de hoge attractiviteit van de op de Bauhaus-filosofie geïnspireerde minimalistische vormgeving. Dit alles binnen het 125mm architectenraster en met inmiddels 22 jaar internationale merkprofilering. Sjoerd: “Next125 volgt een tweejaarlijks ontwikkelingsritme en zal tijdens de aanstaande Eurocucina in Milaan (I) aanvullende NX-productnoviteiten presenteren. En ook dat zal niet alleen spraakmakend maar ook commercieel hoogst interessant zijn voor de premium georiënteerde keukenretailer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.