Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zola Balogun, Patrick, Damian en Randy vormen Team Keukenhuysch in Purmerend.

Op bezoek bij jubilerend Keukenhuysch in Purmerend

‘We wilden niet te veel keukens in de showroom maar toch vinden we dat we alles moeten kunnen laten zien’

Dit voorjaar wordt er zeker nog een feestelijke opening georganiseerd – waarbij dan meteen het twintigjarig bestaan onder de aandacht wordt gebracht – maar de nieuwe showroom van keukenspeciaalzaak Keukenhuysch is al wel volop in bedrijf. Ook toen wij op bezoek waren, was er flink wat aanloop van nieuwsgierige consumenten die in Purmerend hadden gehoord dat er in de afgelopen tijd iets moois was neergezet, daar op de meubelboulevard in het noorden van de stad. “Als wij met de klanten in gesprek zijn, dan hebben we het de helft van de tijd niet eens over de keuken”, zegt Randy Balogun.

De champagne staat al koud.

Vader Zola Balogun is ‘De Grote Baas’ maar zijn ambitieuze zoons Randy (23) en Damian (21) zijn al zeer actief in de zaak, samen met de ervaren Patrick (53), die het bedrijf door zijn jarenlange ervaring in de organisatie ook van haver tot gort kent. Logisch dus dat ze allemaal intensief werden betrokken bij de uitdaging die vorig jaar op het pad van de familie kwam: eindelijk een eigen pand in Purmerend waarin de ‘ultieme showroom’ kon worden ingericht. Het ontwerpen en tekenen kon beginnen.

“Het pand werd helemaal kaal aan ons opgeleverd, dus het was nogal een klus”, zo zeggen de twee broers lachend. “We besloten meteen vanaf het begin om de vormgeving van de look and feel in eigen hand te nemen. We hebben er geen extern bureau voor ingehuurd. Mensen zijn daar soms verbaasd over, als ze dit horen. We hebben al meerdere malen meegemaakt dat men ons vraagt welke professionele designer de inrichting van de keukenshowroom voor ons ontwikkelde. We zien dat soort vragen dan ook als een groot compliment. En, eerlijk is eerlijk: we zijn ook dik tevreden. Het resultaat mag er zijn!”

Een van de showroomkeukens die prima aansluit op de living.

Gadgets

“We hebben hoe dan ook een showroom waarmee we ons onderscheiden. We zijn er van overtuigd dat we geen keten-uitstraling hebben gecreëerd, dat overduidelijk de persoonlijke touch overheerst én dat de bezoekende klanten zich bij ons op hun gemak voelen. We wilden niet te veel keukens in de showroom maar toch vinden we dat we alles moeten kunnen laten zien. Daarom moet elke opstelling ook een gadget hebben. Of het nu gaat om een ingebouwde champagnekoeler of een elektronisch openingssysteem. Overal wil je iets kunnen vertellen.”

Een van de showroomkeukens op de eerste verdieping.

“We richten ons op het midden- en hoog segment”, zegt Randy. “Dat moet tot uiting komen in de sfeer van onze showroom. Ik denk dat dit is gelukt. We zitten niet tegenover de klant, maar we staan náást de klant. Daarom hoofdzakelijk ronde tafels waar we de gesprekken voeren. Eigenlijk willen we onze klanten niet de indruk geven dat ze in een keukenzaak zitten. Daar jaag je ze alleen maar mee op. We wilden zo veel mogelijk de sfeer creëren die mensen thuis ook hebben.”

Genoeg keuze uit vele werkbladen.

Toch is het zo dat je altijd – bij het inrichten van een showroom – op zoek bent naar de meest commerciële modus. Immers, er moet ook gewoon omzet worden gedraaid. Verkoop is wel het uiteindelijke doel. “Zo hebben we bijvoorbeeld een complete showopstelling van alle varianten van de greeploze uitvoeringen en -kleuren van de corpussen. De klant ziet in één oogopslag wat de mogelijkheden zijn en wordt daardoor verder geïnspireerd.”

Als wordt gevraagd hoe het gaat met Keukenhuysch over pakweg 10 jaar – dus als het dertigjarig bestaan wordt gevierd! – dan is het antwoord helder. Randy: “Ik hoop dat we dan nóg bekender zijn in Purmerend en omgeving. Gezien de vele positieve reacties die we in de afgelopen weken over onze showroom ontvingen, ben ik er van overtuigd dat dit zeker gaat lukken!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.