Platform over design en techniek in de keukenbranche
Opening Cosentino City Amsterdam

Opening Cosentino City Amsterdam

  • Cosentino City Amsterdam is een uniek inspiratiecenter waar, door middel van digitale visualisaties, zakelijke evenementen en materiaalbeleving een platform geboden wordt waar architecten en ontwerpers elkaar kunnen ontmoeten.
  • Met een vloeroppervlak van 550m2 biedt Cosentino City Amsterdam ruimte aan multifunctionele toepassingen waaronder een digitale ruimte met augmented reality, Cosentino materialen op groot formaat, mock-ups van geveltoepassingen, een atelier met kleurstalen en werkplekken voor professionals om hun projecten uit te werken alsook ruimte voor het organiseren van evenementen en exposities.  

In het jaar waarin zij haar 40-jarig jubileum viert, opent Cosentino Group het Cosentino City Amsterdam inspiratiecenter. Het internationaal vooraanstaand Spaans familiebedrijf is marktleider in de productie en distributie van innovatieve materialen voor architectuur en design. In het hart van de stad, schuin tegenover het concertgebouw en om de hoek van het Rijksmuseum, wil Cosentino haar bezoekers inspireren onder het motto: “Get Inspired”.

Cosentino City Amsterdam is het 15e inspiratiecenter voor Cosentino en beslaat 550 m2 aan binnenruimte verdeeld over twee verdiepingen. De dagelijkse leiding is voor rekening van City manager Lara Leenhouts samen met coördinator Sabine Vermeulen. In het City kunnen bezoekers kleuren, materialen en toepassingsmogelijkheden voor architectuur en designprojecten bekijken en vergelijken. Cosentino City biedt een uitgebreid inspiratieplatform waar architecten en ontwerpers kunnen werken.   

Overview Cosentino City Amsterdam

Het nieuwe City-concept voor Amsterdam is ontworpen door het Cosentino designteam en bestaat uit meerdere ruimtes waar de voornaamste merken van Cosentino Silestone®, Dekton® en Sensa® in de spotlight staan. In deze ruimtes zijn voorbeelden te zien van vloer- en (geventileerde) geveltoepassingen, werkbladinspiratie, kunnen materialen live en op groot formaat ervaren worden en is er ruimte voor evenementen en exposities.

De bezoekers van Cosentino City Amsterdam kunnen gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen in digitale technologie. Zo is er de Digital Experience, een ruimte waar projecten in 3D weergegeven en aangepast kunnen worden in augmented reality. Ook is er een levensgroot scherm, waar het plaatmateriaal digitaal op ware grootte getoond kan worden. Met behulp van de nieuwste technologie krijgen professionals en consumenten zo high-definition beelden te zien van platen en kunnen kleuren tot in detail bekeken worden.

Atelier Lab

In het Atelier Lab worden bezoekers omringd door stalen, niet alleen van de eigen collectie maar ook van andere materialen (hout, textiel, behang, boeken, enz.). Het Atelier lab is perfect voor architecten en interieurontwerpers om inspiratie op te doen voor ieder soort project. Men kan er moodboards maken en materialen combineren om een goed beeld te schetsen voor het uit te werken project.   

In de volledig ingerichte keuken zullen kookdemonstraties worden gegeven. De keukens zijn ingericht met hoogwaardige apparatuur van Gaggenau en kranen van Quooker. Verder is er een vergaderruimte aanwezig welke beschikbaar wordt gesteld voor bezoekende architecten en ontwerpers en zijn er diverse flex werkplekken. Hiermee verwoordt het City de ambitie om een echte ontmoetingsplek te zijn om te netwerken en vergaderen voor deze doelgroep. 

Keuken benedenverdieping

Het gebouw bestaat uit drie panden welke samengevoegd zijn tot één ruimte. Het ontwerp van het interieur heeft een industriële uitstraling waarbij de karakteristieke eigenschappen van het gebouw gebruikt zijn als canvas. Dit wordt onderstreept door de houten balkenstructuur op het plafond. Als kleurenpalet zijn zwart, grijs en wittinten gekozen met marmer, beton en industriële elementen en dankzij de grote ramen ademt de ruimte licht. Dit zorgt voor een frisse moderne uitstraling. 

Cosentino City Amsterdam manager Lara Leenhouts, “De afgelopen maanden is er hard gewerkt om het gebouw om te toveren tot een plek waar vooraanstaande architecten en ontwerpers alsook media en consumenten kennis kunnen maken met de nieuwste producten en expertise van Cosentino. De komende maanden staan in het teken van lanceringen van nieuwe kleuren en producten, zullen er diverse (online) presentaties op de agenda staan en zullen wij er alles aan doen om onze slogan: ‘Get Inspired’ waar te maken”.      

Cosentino City is speciaal opgezet voor de grootste wereldsteden. Cosentino City’s zijn bedoeld als inspiratiecenters waarmee Cosentino dichter bij de klant komt te staan. Er zijn inmiddels wereldwijd 15 Cosentino City’s in Sidney, Singapore, New York, San Francisco, Toronto, Montreal, Milaan, Londen, Madrid, Dubai, Miami en recentelijk Barcelona, Tel Aviv en Amsterdam.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.