Platform over design en techniek in de keukenbranche
Perfecte nabootsing van echte materialen

Perfecte nabootsing van echte materialen

Een oog als geen ander qua actuele trends inzake werkbladen en de mogelijkheid om snel op veranderende trends in te spelen. De Trends Top 3 volgens het Nederlandse Jetstone, veelzijdig producent van steenachtige werkbladen.

Jetstone zag het levenslicht in 1993 en bestaat dus net iets meer dan 25 jaar. In die tijd groeide de firma gestaag uit tot een internationale samenwerkingspartner voor werkbladen van graniet, composiet en keramiek. Het bedrijf verzamelde dus ook een karrevracht aan expertise en inzicht die ze voor ons in een Trends Top 3 qua werkbladen gieten.

foto-2-jetstone-kopieren

Marmer? Neen, composiet én nieuw: Empira White.

 

Luxe die aanspreekt

Marmer blijft tot de verbeelding spreken. Marmer benadrukt namelijk, dankzij haar rijke en natuurlijke uitstraling, het elegante en tijdloze karakter van een hedendaags interieur. “Helaas is echt marmer niet het meest geschikte materiaal als keukenwerkblad”, klinkt het bij Jetstone. “De kras- en vlekbestendigheid is niet zo hoog en zuren van bijvoorbeeld fruit of frisdrank kunnen onherstelbare schade aanrichten.” Het antwoord van Jetsone: steenachtige werkbladen die de looks van luxueus marmer en de voor keukenwerkbladen vereiste praktische eigenschappen samenbrengen. Jetstone: “We zien daarin drie stromingen. Zo zijn er de klassieke en elegante witte marmerlook met in composiet bijvoorbeeld London Grey en in keramiek Cinquale. Uitgesproken witte marmerlooks zoals de nieuwe Empira White (composiet) en Borghini (keramiek) winnen aan populariteit. Daarnaast zijn er de donkere en mysterieuze marmerlooks, bijvoorbeeld Noblesse Black in composiet en Noir Desir in keramiek, die perfect passen binnen de hotel-chic stijl.”

foto-1-jetstone-kopieren

Cinquale, de eigenschappen van keramiek met de klassieke, elegante look van marmer.

 

Veelzijdig beton

De polyvalentie van beton ligt in de vele accessoires die perfect matchen met het materiaal. Combineer beton met matzwarte accessoires zoals een spoelbak en een kraan en je krijgt een stoer en krachtig resultaat. Zachte tonen accentueren dan weer de natuurlijke uitstraling van het materiaal. “Je kan beton in enorm veel interieurstijlen toepassen”, weet Jetstone. “Maar ook beton heeft als nadeel dat de praktische eigenschappen niet ideaal zijn voor gebruik in een keuken. Voorop staan dan de lage vlek- en zuurbestendigheid, veroorzaakt doordat beton poreus is.” Vandaag zien we talloze materialen die de natuurlijke uitstraling van beton weten te combineren met praktische eigenschappen. Jetstone: “In grote lijnen zijn ze op te splitsen in twee groepen. Enerzijds heb je de materialen met een subtiele betonlook, zoals Jet Grey in composiet en Volcano Grigio in keramiek. Anderzijds zien we materialen met een uitgesproken structuur van onafgewerkt beton. Dan denken we bijvoorbeeld aan Primordia en Rugged Concrete (composiet).

foto-4-jetstone-kopieren

Uitgesproken grijze accenten op een stevige, zwarte ondergrond. Black Tempal sluit aan bij de trendkleur zwart in de keuken.

 

Back to nature

Andere materialen met een natuurlijke uitstraling haken hun wagonnetje aan. “Zo heeft composietfabrikant Caesarstone de afgelopen jaren een aantal materialen ontwikkeld met een fraaie natuursteenlook”, aldus Jetstone. “We denken dan aan kleuren met een uitgesproken structuur (Turbine Grey), maar ook aan materialen met een leisteenachtige uitstraling zoals de Black Tempal die erg goed onthaald worden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.