Platform over design en techniek in de keukenbranche
Plasmafilters voor iedereen
De filters van VIKICKS.

Plasmafilters voor iedereen

Plasmatechnologie is langzaamaan volwassen geworden en ook bij de meeste mensen doet het concept wel een belletje rinkelen. Daarom wil VIKICKS, pas opgericht en razend ambitieus, vol aan de bak. De doelstelling is niet niks: “Altijd schone lucht, in iedere keuken.” 

Schone lucht in elke keuken. De verschillende VIKICKS filters toegepast.

We maken het niet elke dag mee, de geboorte van een nieuw merk. Daarom ook dat de introductie van VIKICKS gepaard is gegaan met veel toeters en bellen. Dat Area30 te Löhne, mits rekening houden met geldende coronamaatregelen, toch plaatsvond, was voor VIKICKS een belangrijke pijler. “Hier stellen we ons en onze producten voor aan een internationaal en geïnteresseerd publiek”, klinkt het op de stand. “We willen plasmatechnologie en plasmafilters voor iedereen toegankelijk maken. Iedereen mag genieten van een keuken zonder kookgeuren die blijven hangen. Daar gaan we voor.”

VIKICKS werd voorgesteld tijdens Area30 en daar horen leuke campagnebeelden bij.

Schone lucht

Recirculatie is de toekomst. Dat betekent dat de lucht in de keuken door de afzuigkap wordt weggezogen maar niet naar buiten verdwijnt. De lucht wordt gefilterd en via de afzuigkap simpel terug in de keuken geblazen. De warmte blijft in de woning wat een mooie besparing op de energiekosten oplevert, zeker nu vandaag de energieprijzen de pan uit swingen. De lucht moet natuurlijk goed worden gefilterd en daar komt de VIKICKS plasmafilter op de proppen. Middels een geavanceerde plasmatechnologie halen de VIKICKS plasmafilters immers schadelijke stoffen en geuren uit de lucht. “Zo maken we onze doelstelling waar”, benadrukt VIKICKS. “Het is schone lucht die opnieuw de keuken in komt. Bovendien moeten, in tegenstelling tot koolstoffilters, onze plasmafilters niet elk jaar worden vervangen. Eens in de vijf jaar volstaat. Opnieuw een flinke besparing.”

Voor iedereen

Wie naar buiten komt met een ambitieuze doelstelling en deze vertaalt in een even krachtige slagzin, moet er voor zorgen dat de producten die dit moeten verwezenlijken helemaal in orde zijn. Dat begrijpen ze zeer goed bij VIKICKS. “De filterprestaties zijn top”, klinkt het. “De lucht komt volledig schoon terug de keuken in. Maar door een gepatenteerde aerodynamische kegel in de filter verbeteren we de luchtstroom om de efficiëntie te verhogen én geluid te reduceren. Een VIKICKS plasmafilter hoor je niet, je hoort enkel het geluid van de afzuigkap zelf. De filters zijn beschikbaar in ronde en rechthoekige vorm en we maken ons sterk dat voor bijna elke afzuigkap op de markt er ook een VIKICKS filter bestaat. Bovendien zijn ze echt plug and play. Erg makkelijk te installeren. Het enige wat moet gebeuren wanneer de filter op zijn plaats zit is de stekker in het stopcontact steken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.