Platform over design en techniek in de keukenbranche
Prachtig praktisch
Inbouwen in het plafond of een kleine luifelbak én verkrijgbaar in de trendkleur zwart, Drop Slim.

Prachtig praktisch

Het leven speelt zich af in de keuken en dat klinkt als muziek in de oren van Franke. Zij ontwikkelden verschillende baanbrekende keukensystemen waarin de vier belangrijkste elementen van een keuken – een spoelbak, een kraan, een kookplaat en een dampkap – samenkomen. Het resultaat? Een keuken die perfect aansluit bij jouw smaak, eisen en ideeën. Iets stijlvols, iets kunstzinnigs of toch maar gaan voor die handigheid? Bij Franke ben je aan het juiste adres.

Botsen tegen de dampkap is voltooid verleden tijd.

Onzichtbaar en toch aanwezig

Voor een heel pak mensen is en blijft het evident dat de dampkap zich boven het kookveld bevindt. De keuze kan dan nog gaan naar een opvallende dampkap die iedereen mag, of zelfs moet, zien of naar een onopvallende krachtpatser die ervoor zorgt dat alle dampen verdwijnen zonder daarbij zelf in de spotlight te treden. Deze laatste categorie, de zogenaamde inbouwgroepen, blijven een van de favoriete items. Met Drop en Drop Slim schuift Franke twee toppers naar voren. Hun motor is krachtig (noodzakelijk om te doen wat moet) maar toch ook stil zodat ze de leuke gesprekken niet hinderen. De combinatie van kracht en stilte laat toe Drop en Drop Slim tot 1,30 meter boven het kookveld te ‘hangen’. Een bijkomend voordeel van de Drop Slim, de motor met een beperkte inbouwmaat waardoor inbouwen in het plafond mogelijk is. Drop en Drop Slim bestaan in verschillende lengtes en zijn verkrijgbaar in drie afwerkingen (wit, roestvrijstaal en zwart).

Bewust opvallend aanwezig.

Trendkleur… ook bij dampkappen

Zwart is nog steeds de trendkleur bij uitstek bij al wat in de keuken aanwezig is, van kranen over toestellen tot… de dampkap. De hierboven besproken inbouwmodellen Drop en Drop Slim zijn beschikbaar in het zwart, net zoals tal van andere dampkappen: Maris 2.0, Mercury, Tube Plus. Elke dampkap heeft zijn eigen specifiek design, gecombineerd met de goede eigenschappen die een dampkap moet hebben.

Het leuke voordeel aan de mooie wanddampkap Maris 2.0 is dat het niet meer mogelijk is er met je hoofd tegen te stoten. Altijd handig wanneer je aan het bakken en braden bent. Bovendien past ze heel mooi in elk interieur en zorgt ze ervoor dat, dankzij de derde filter onderaan de dampkap, alle dampen vlot worden verwijderd. Mercury is dan weer het toonbeeld van een dampkap die als eyecatcher boven een kookeiland alle aandacht naar zich toe trekt. Het typische patroon maakt dat eventuele damp- of vetvlekken minder snel zichtbaar zijn. En voor wie liever iets industrieels in zijn of haar keuken ziet, staat de Tube Plus paraat.

Mythos 2gether, kookplaat en dampkap in één.

Enkel tijdens het koken

Een dampkap hoeft niet altijd zichtbaar te zijn. Meer en meer gaat de keuze van de consument naar een downdraftsysteem, al dan niet geïntegreerd in de kookplaat zelf. “En ook die beide opties zijn in ons uitgebreid assortiment aanwezig”, klinkt het bij Franke. “Onze Downdraft-oplossing komt pas tevoorschijn wanneer de gebruiker dat wil. Een simpele druk op de knop volstaat om de Downdraft tevoorschijn te toveren. Wordt hij niet meer gebruikt, dan zakt hij weer weg tot op het werkbladniveau. Mythos 2gether versmelt, zoals de naam duidelijk aangeeft, kookplaat en dampkap tot één apparaat. Een strakke inductiekookplaat met een geïntegreerde afzuiging die de focus legt op een ruimtelijk gevoel in de keuken.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.