Platform over design en techniek in de keukenbranche
Professionele techniek, huiselijke klasse
Eentje uit de oude doos: in 1922 produceerde Angelo Po zijn eerste kachel voor professioneel gebruik.

Professionele techniek, huiselijke klasse

De veeleisende consument maakt geen compromissen. Elk onderdeel van de keuken moet een huiselijke klasse uitstralen, maar tegelijkertijd keukenexperimenten en complexe bereidingen faciliteren. Om beide eisen te verenigen combineert het Italiaanse Steel Cucine bijna een eeuw ervaring in de productie van professionele fornuizen met maatwerk in talloze kleuren en configuraties.

In 1922 produceerde Angelo Po in Noord-Italië zijn eerste kachel voor professioneel gebruik. Sinds eind jaren 90 vertaalt zijn kleinzoon die expertise met vier verschillende lijnen gas- en inductiefornuizen naar de consument. Daarvoor wordt elk fornuis door één enkele medewerker op maat geproduceerd, met een groot aantal mogelijkheden in kleur en branderconfiguratie, maar ook allerlei professionele technieken.

Ascot fornuizen kunnen optioneel uitgebreid worden met Combi-Steam techniek.

Kookplaat

De fornuizen van Steel Cucine worden standaard uitgerust met gasbranders met een vermogen tot 6 kW, in verschillende configuraties. Voor een optimale flexibiliteit en nauwkeurigheid kun je met Duo-Control één brander met twee knoppen bedienen, goed om het volledige vermogen te benutten of precies de perfecte sudderstand te vinden. Elk fornuis is bovenaan volledig afgesloten, zodat vuil en vet geen weg vinden naar de binnenzijde of achterkant van het toestel. De klassieke ventilatiesleuven zijn daarvoor vervangen door een koelsysteem dat warme lucht afkoelt en vervolgens via de bovenzijde van de oven afvoert, met als bijkomend voordeel dat noch het fornuis, noch de ovendeur of de omliggende kasten en toestellen erg warm worden.

Oven

Elke Steel Cucine oven is daarnaast standaard voorzien van een ergonomisch draaispit. Omdat praktisch alle gerechten gebaat zijn bij een hoge luchtvochtigheid – denk aan gebak, vis en vleeswaren – kan je in de Genesi en Ascot series verder kiezen voor de professionele Combi-Steam techniek. Wie graag pizza’s en broden bakt, heeft sinds kort dan weer de mogelijkheid om een speciale pizza-oven met pizzasteen te integreren. En dan staan er dit jaar nog wat extra’s op de planning: een soft-close ovendeur en push-to-open onderlade bijvoorbeeld, net als een nieuwe bedieningsmodule met TFT-scherm voor een uiterst nauwkeurige instelling van onder meer de temperatuur, van 28 tot 315 graden Celcius.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.