Platform over design en techniek in de keukenbranche
Red Dot onderscheiding voor COMPAIR PRIME flow®

Red Dot onderscheiding voor COMPAIR PRIME flow®

Tijdens het Red Dot concours krijgt COMPAIR PRIME flow® de onderscheiding “Winner” bij de discipline Product Design 2023. Het internationaal bekende Red Dot zegel attesteert voor het uiterst efficiënte luchtkanaalsysteem van Naber een uitmuntende designkwaliteit. De jury liet zich leiden door meerdere beoordelingscriteria, onder andere door de innovatiegraad, de functionaliteit, de ecologische compatibiliteit en duurzaamheid en ook door de kwaliteit van het zelfverklarende systeem.

In vergelijking met ieder ander systeem vereenvoudigt het door Naber compleet hervormde ventilatiesysteem voor wasemkappen in keukens duidelijk de planning en montage. Een centraal belangrijk element van het nieuwe productdesign is de universele verbinder met dubbele lipafdichtingen. Daarmee worden de vlakke of ronde luchtkanalen en de aerodynamisch geoptimaliseerde bochten zonder gereedschap met elkaar verbonden door ze bijeen te steken.

Dankzij de flexzone van de universele verbinder kan de legrichting bij het toevoegen van elk luchtkanaalelement maximaal 15 graden gewijzigd worden. Ook wie geen professioneel monteur is, stelt vast dat het systeem permanent luchtdicht gelegd is. Reden daarvoor zijn enerzijds richtingspijlen aan de elementen, maar vooral de vergrendelelementen aan de verbinder. Ze zorgen voor stabiele verbindingen en geven met een klik feedback over de juiste montage. Optionele steunbruggen maken het mogelijk om de vlakke kanalen ook in de vloer te leggen, zo bijvoorbeeld bij een vrijstaand keukeneiland.

Behalve door tijdsbesparing en veiligheid bij de montage profiteren keukengebruikers door het bionische design naar het voorbeeld van de natuur. Reeds bij lage niveaus van de wasemkap of van de kookplaatafzuiging wordt de kookdamp met COMPAIR PRIME flow® zeer efficiënt afgevoerd. De geluidsontwikkeling van de keukenventilatie valt relatief gering uit, hetzelfde geldt voor het stroomverbruik.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.