Platform over design en techniek in de keukenbranche
REHAU vergroot de capaciteit van zijn ultramoderne service- en logistiekcentrum

REHAU vergroot de capaciteit van zijn ultramoderne service- en logistiekcentrum

REHAU vergroot de capaciteit van zijn ultramoderne service- en logistiekcentrum voor kantenband in de fabriek in Visbek, Duitsland: het magazijn “FIBRIN II”.

REHAU ondersteunt de meubelfabrikanten en interieurbouwers al meer dan 50 jaar met RAUKANTEX kantenband en biedt hen de juiste kantenbandoplossingen voor al hun projecten. Professionals kunnen kiezen uit een breed scala aan diensten van REHAU, dit om het proces van het kiezen en bestellen van kantenband gemakkelijk en eenvoudiger te maken. Om nog meer betrouwbaarheid, kwaliteit en snelheid te kunnen bieden, breidt REHAU zijn service- en logistiek centrum in Visbek, Nedersaksen, uit met het grootschalige project “Fibrin II“, een project dat nu realiteit is aangezien de bouw ervan in de loop van het jaar 2022 werd voltooid.

De capaciteit van het nieuwe magazijn, dat nu volledig geautomatiseerd is, is aanzienlijk verhoogd dankzij een grote investering in technologie. Extra “servicebalies” breiden het aanbod van producten en diensten nog verder uit. En dankzij de digitale integratie van productie en logistiek op dezelfde locatie profiteren klanten van de snellere beschikbaarheid, meer opslagruimte en een grotere snelheid in de hele productie-, order verzamel- en serviceketen. Kortom, alle bestellingen van standaardartikelen worden onmiddellijk klaargemaakt en verzonden vanuit het volledig geautomatiseerde hoogbouwmagazijn dit alles op dezelfde dag dat de bestelling wordt geplaatst.

Een service die klanten geld bespaart doordat ze zelf geen artikelen meer hoeven op te slaan.

“Door het uitbreidingsconcept, dat automatisering, digitalisering van deze processen en met de modernste transportsystemen omvat, heeft REHAU zijn capaciteit voor het programma meubelkantenband verder  uitgebreid. Deze investering breidt onze mogelijkheden opnieuw uit, zodat we onze partners en klanten nog efficiënter kunnen ondersteunen vanuit ons servicecentrum in Visbek, in heel Europa, van de binnenhuisarchitect in Lissabon tot de meubelmaker in Helsinki“, zegt Thomas Ponater, verkoopdirecteur van de meubeldivisie bij REHAU.

Het nieuwe logistieke centrum levert ook een belangrijke bijdrage aan duurzame ontwikkeling: dankzij de geoptimaliseerde processen wordt het volume van het vrachtwagentransport aanzienlijk verminderd, waardoor ongeveer 62,5 ton CO2-uitstoot per jaar wordt bespaard.

Een breed assortiment kantenbandproducten en -diensten voor fabrikanten & Interieurbouwers

Met 2400 kleuren en decors in meer dan 200.000 verschillende variaties is het standaard RAUKANTEX kantenbandassortiment 100% inzetbaarl met de plaat en laminaatcollecties van alle toonaangevende fabrikanten ter wereld. Met deze enorme variatie aan mogelijkheden maakt REHAU zijn belofte waar: “Voor elke RAND de perfecte kantenband“.

Bovendien biedt het bedrijf zijn gebruikers een reeks nuttige diensten, waaronder innovatieve tools, online configurators, uitgebreid advies en technische ondersteuning, om het dagelijks werk gemakkelijker te maken. De online diensten maken het werk van professionals in de sector een stuk eenvoudiger. Een van de online diensten is de praktische en up-to-date “zoekmachine voor kantenband”, waarmee u in een paar eenvoudige stappen de perfecte match kunt vinden tussen de kantenband en het paneel dat u zoekt. De gratis RAUKANTEX SAMPLE dienst, die bedoeld is om eventuele afwijkingen tussen de kleuren en decors van de getoonde monsters op te lossen, is ook beschikbaar op dit Portaal. Kortom, REHAU, een internationale benchmark voor de verwerking van polymeermaterialen, blijft zich ontwikkelen en ontwikkelen om het hoogste kwaliteitsniveau en de meest efficiënte service voor haar klanten te bereiken, waardoor het bedrijf de meest concurrerende partner op de markt in de meubelindustrie is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.