Platform over design en techniek in de keukenbranche
Producten

Remake van dampkap voor werkbladafzuiging in combinatie met inductie, wok en teppan yaki

naamloos-2-kopieren-4

12 oktober 2020 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Tijdens het koken ontstaan dingen die we liever niet hebben: vocht, geuren, vet en rook. Een degelijke dampkap is cruciaal om deze storende elementen af te voeren of op een efficiënte manier te elimineren. Onder de tagline ‘Your kitchen’s secret ingredient’ biedt Novy, koploper in de productie van dampkappen in België, een collectie bijzondere eyecatchers aan. De specialist blijft investeren in de uitbreiding en optimalisatie van het assortiment. Getuige daarvan is de Novy Up, een nieuwe versie van de succesvolle Up_Side afzuigdampkap. De afzuigtoren, die enkel zichtbaar is tijdens het koken, kan met inductiekookplaten, wok en teppan yaki gecombineerd worden.

De merknaam Novy, ooit synoniem voor ijzer­sterke fiet­sen en motorfietsen, bestaat al 100 jaar. Dat werd gevierd met onder meer een nieuwe showroom en kantoren, een uitgewerkt merkverhaal en de tagline ‘Your kitchen’s secret ingredient’, die verwijst naar de stille en efficiënte werking van de producten. Vandaag is de firma uit Kuurne (Kortrijk) toonaangevend in de ontwikkeling en productie van dampkappen en kookplaten. De klemtoon ligt op kwaliteit, design, vakmanschap én innovatie.

Novy

De afzuiging gebeurt vanuit het werkblad, waardoor de dampen meteen bij de bron opgevangen worden. Een regelbare klep zorgt ervoor, dat het systeem nog gerichter dampen afvoert op 0 tot 10 cm hoogte.

 

“Vroeger was een dampkap een puur func­tioneel toestel, dat onder een hels lawaai dampen en geuren afvoerde,” zegt director marketing Olivier Lambert. “De keukenwereld is echter continu in beweging en we houden bij Novy steeds de vinger aan de pols op vlak van trends en nieuwe ontwikkelingen. Dat resulteert vandaag in een nieuwe generatie dampkappen en kookplaten, die fluis­ter­stil in gebruik en minimalistisch in design zijn. Bovendien zijn die systemen eenvoudig, gebruiksvriendelijk en krachtig en dankzij slimme technologie kunnen alle keuken­toestellen met elkaar communiceren.”

Novy Up: de remake van de Up_Side werkbladafzuigdampkap

De drang naar innovatie en optimalisatie werd de laatste tijd opnieuw in de verf gezet. Zo breidde Novy de collectie kookplaten uit met krachtige losse Gas Pro gaspitten uit zwart gietijzer, die rechtstreeks op het werkblad geplaatst worden. De 2-in-1-oplossing Mood, die een efficiënte damp­kap en een verlichtings­element combineert, kan niet langer alleen in het wit en zwart, maar ook in een steellook besteld worden.

Novy

Als er niet gekookt wordt, verdwijnt de afzuigunit weer tussen de kookplaten.

 

Met de Novy Up introduceert de specialist nu ook een nieuwe versie van de succesvolle Up_Side afzuigdampkap. “Acht jaar geleden lanceerden we onze Up_Side en vandaag brengen we een remake van deze klassieker op de markt. Onze Novy Up is een afzuigtoren die met Domino-inductiekookplaten, wok en teppan yaki gecombineerd kan worden. De afzuiging van kookdampen gebeurt vanuit het werkblad, waardoor de dampen meteen bij de bron opgevangen worden. De gebruiker kan de dampkap manueel bedienen en een regelbare klep zorgt ervoor dat het systeem nog gerichter dampen afvoert op 0 tot 10 centimeter hoogte. Als er niet gekookt wordt, verdwijnt de afzuigunit weer tussen de kookplaten”, legt de director marketing uit. “Deze Novy Up afzuigtoren geeft de gebruiker de keuze uit vijf vaste kookopstellingen en ligt qua look in lijn met andere modellen uit het assortiment werkbladafzuiging, zoals de One en Novy Panorama, die ook ontwikkeld zijn als dampkap-en-kookplaat-in-één. Deze innovatie kan optioneel uitgerust worden met een recirculatiebox in de plint. Met de Pure 3.0 recirculatietechnologie worden kook­dampen gezuiverd terug in de ruimte geblazen en tussen 95 en 100 procent van de meest hardnekkige kookgeuren geneu­tra­liseerd. Dankzij de volledige warmte­terug­winning wordt er ook veel bespaard op het energieverbruik.”  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Freddy Fierens

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Keukenbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht