Platform over design en techniek in de keukenbranche
Review area30 2022. De nieuwe norm van de keukenventilatietechniek

Review area30 2022. De nieuwe norm van de keukenventilatietechniek

“Let’s go” was in vanop grote afstand zichtbare letters op de Naber stand van de area30 de leuze. Gediscussieerd werd er over actueel relevante accessoiresoplossingen van de meest uiteenlopende assortimenten. De sterkste magneet om de aandacht van het vakpubliek te krijgen, bleek elke dag COMPAIR PRIME flow® te zijn: het verrassend eenvoudig te plannen en te monteren luchtkanaalsysteem met geoptimaliseerde luchtstroming voor alle op de markt courante wasemkapsystemen.

Nieuwe plaatsbeparende afvalverzamelaarssystemen, briljante LED-lampen, expressieve kranen voor keuken en badkamer – deze en vele andere nieuwkomers op het gebied van keukenaccessoires verklaarden naast de COMPAIR PRIME flow® première te midden van de grote verscheidenheid aan duurzame kwaliteitsproducten de drukte op de stand van Naber.

Ecologisch productdesign

In een kwantumsprong op het gebied van de ventilatietechniek is de in keukenaccessoires gespecialiseerde fabrikant met het nieuwe holistische luchtkanaalsysteem COMPAIR PRIME flow® voor luchtafvoer- en ventilatieoplossingen gelukt. Aan tegenwoordige en toekomstige, door de gebouwtechniek aan de efficiëntie en de luchtdichtheid gestelde, eisen wordt duidelijk voldaan. De luchttransportcapaciteit in vlakke of ronde kanalen, buisbochten en aansluitstukken kon met de modernste technologie uit de luchtvaart beduidend verbeterd worden. Zowel de muisstille werking van de wasemkap als een laag stroomverbruik zijn nog andere effecten van de optimalisatie.

Op de beursstand van Naber verduidelijkten originele onderdelen de nieuwe luchtleischoepen en turbulatoren en waren deze tot voorbeeldige inbouwoplossingen gecombineerd. Een indruk van zowel de luchtstroming als de montagevriendelijkheid van het systeem deden de bezoek(st)ers aan de hand van een leerzame video op. Naast innerlijke waarden overtuigt COMPAIR PRIME flow® vooral door de ongeëvenaard flexibele verbindingsstukken.

Steken – vastklikken – klaar!

De geniaal eenvoudige universele verbinder als kern van de COMPAIR® innovatie maakt de luchtdichte montage van de luchtkanalen, van de buisbochten en van het omkeerstuk volledig zonder gereedschap, silicone of plakband mogelijk. De elementen worden ingestoken en een klik bevestigt dat ze vastgeklikt en perfect verbonden zijn. De dubbele 2-lippenafdichting is duurzaam elastisch en verleent het systeem een tot nu toe niet gekende flexibiliteit. Richtingsveranderingen tot maximaal 15 graden in elke richting zijn mogelijk, want de verbinders kunne gerekt, gestuikt, gebogen en verschoven worden.

Aanzienlijk vereenvoudigd heeft Naber ook de inbouw van de muurdoorvoerunit bij luchtafvoeroplossingen. Elke met COMPAIR PRIME flow® compatibele set muurdoorvoerunits bevat behalve de THERMOBOX een ruwbouwset. De kern daarvan is de wandaansluithuls die de buis veilig in de kernboring verankert. Met behulp van steunbruggen kan COMPAIR PRIME flow® onzichtbaar in de vloeropbouw geïnstalleerd worden – een belangrijke optie voor keukeneilanden. Netjes afgeschermd kunnen er in de luchtkanalen elektriciteits- en gegevenskabels gelegd worden.

Naber bepaalt met de voor het eerst aan het publiek voorgestelde systeem de nieuwe norm van de keukenventilatietechniek. Met COMPAIR PRIME flow® kan daaruit voor elke plattegrond en iedere wasemkap het technische optimum gehaald worden. Keukengebruikers biedt het maximaal comfort om in een schone binnenlucht te koken.

Afvalmanagement inclusief Quooker watertank

De plaats in de onderkast van de spoelunit zo goed mogelijk te benutten – daarvoor staan SELECTAkit® afvalverzamelaarssystemen sinds langere tijd bekend. Hoe de ideale organisatie van de opbergruimte in diverse inbouwsituaties lukt, als er buiten de afvalbakken ook watertanks voor speciale Quooker kranen onder te brengen zijn, toonde Naber met Cox® Base Q voor het eerst op de jaarbeurs.

Het stabiele afvalsysteem met soft intreksysteem en demping voor 600 millimeter brede onderkasten integreert een platform voor de Quooker Pro3 boiler voor kokend water of de Cube boiler voor koud water. De watertanks krijgen rechts of links naast de afvalbakken een veilig plekje, waar ze moeiteloos vervangen kunnen worden. Al de slangen en kabels zijn plaatsbesparend geordend en de montage van Cox® Base Q is zowel eenvoudig als ongecompliceerd. Met behulp van optionele accessoires kan het Quooker systeem ook vóór de onderkast ondergebracht en aangesloten worden.

Cox Stand-UP® voor bestande frontuittreksystemen

Nog een andere productinnovatie in het SELECTAkit® assortiment maakt het scheiden en van afval- en potentieel recyclebare stoffen bij een geoptimaliseerd containervolume in kasten met bestaand frontuittreksysteem mogelijk. In het nieuw ontwikkelde, op de grond gemonteerde framesysteem Cox Stand-UP® voor kastbreedtes tot 900 millimeter kunnen er individueel gewenste combinaties van hoogwaardige Cox® Box containers ingehaakt en daardoor veilig gepositioneerd worden. De productserie omvat drie containerhoogtes en kan daarom exact op de kozijn- en fronthoogte van het uittreksysteem afgestemd worden. Soms komt het bij de planning van afvalverzamelaars op elke centimeter aan, daarom is het volledige deksel ook plaatsbesparend achter het bovenste front te monteren.

De nieuwe grote verscheidenheid aan afvalverzamelaarssystemen, waarmee krappe opbergruimte optimaal benut wordt, breidt ook de combinatiemogelijkheden van het Naber trio uit. Nuttig is de holistische planning van spoelunit, kraan en afvalverzamelaars echter niet alleen ten aanzien van speciale kranen met watertanks. Veeleer zorgt het samenspel van hoogwaardige individuele oplossingen voor esthetisch en functioneel uitmuntende oplossingen die de alledaagse routine in het hartje van de keuken merkbaar vereenvoudigen.

Hedendaagse perfectie dankzij uitgekiende accessoiresoplossingen presenteerde zich op de stand van Naber van de area30 onder andere ook in de badkamer-hut en bij de tot voorbeeld strekkende loftinrichting. Bijzondere aandacht kreeg opnieuw de op specifieke situaties afgestemde verlichting van keuken en badkamer die op ongecompliceerde wijze met het LUMICA® LIC LED-systeem gerealiseerd en met druk op een knop of via een gesproken instructie aan een Smart Speaker gestuurd kan worden. Nieuw in het assortiment heeft Naber de plafondlamp Plafoniera met High-Power-kleurwissel-LED. Direct en indirect licht zijn afzonderlijk te schakelen en te combineren, wat in het bijzonder in ruimtes met een keukeneiland voor sublieme lichteffecten zorgt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.