Platform over design en techniek in de keukenbranche
Revolutionaire innovatie in keukenbladen

Revolutionaire innovatie in keukenbladen

Sinds kort heeft Tuytelaers toegang tot een erg innovatief materiaal. De creatieve keukenbouwer sloot immers een exclusief distributiecontract af met het Italiaanse Lapitec. Deze producent slaagde erin om een honderd procent porselein-keramisch keukenblad te ontwikkelen dat door en door gekleurd is. Hiermee krijgt elke keuken een bijzonder natuurlijke uitstraling, en dit zonder op duurzaamheid in te leveren. 

Sinds haar ontstaan in 1954 is Tuytelaers uitgegroeid tot een van de belangrijkste aanbieders van natuursteen in de Benelux. “Hoewel ons gamma al erg uitgebreid is, blijven we zoeken naar nieuwe producten waarmee we kunnen inspireren”, vertelt marketing manager Ben Clerix. “Toen Lapitec op de Europese markt werd gelanceerd, waren we meteen geïntrigeerd door het unieke karakter van dit materiaal. Voor ons was het een must om dit aan de keukenbouwers, designers en steenverwerkers aan te bieden. En we zijn in die missie geslaagd. Vanaf dit najaar mogen we onszelf de exclusieve verdeler van Lapitec in België en Nederland noemen.”

Dit jaar lanceerde Caesarstone onder meer de 5151 Empira White.

Unieke look 

Het unieke aan Lapitec is zijn samenstelling: honderd procent porselein-keramiek dat onder zeer hoge druk is samengeperst. “Dankzij de volledige doorkleuring vallen ook de zijkanten van het werkblad perfect af te werken”, legt Ben Clerix uit. “Dit resulteert in een erg natuurlijke uitstraling. Dankzij het grote formaat van bijna 340×150 centimeter wordt het bovendien mogelijk om naadloze grotere keukenbladen te realiseren. Extra troef is de milieuvriendelijkheid: Lapitec is volledig recycleerbaar en wordt uitsluitend met groene energie geproduceerd. Het wordt aangeboden in een vijftal afwerkingen en is  vorst- en uv-bestendig. Kortom, het is een product dat nagenoeg voor alle toepassingen binnen én buiten inzetbaar is.”

Drie nieuwe kleuren

Lapitec is verkrijgbaar in zeventien kleuren. Vooral de Bianco Assoluto en Nero Assoluto scoren hoge toppen vanwege hun sterke (full body) kleur. Ben Clerix: “Geen enkele andere producent van keramiek slaagt erin om eenzelfde diepzwarte kleur realiseren als de Nero Assoluto.  Op de recente Cersaie-vakbeurs in Bologna verraste Lapitec opnieuw vriend en vijand met drie extra kleuren: de Bianco Elettra, de Bianco Aurora en de Bianco Vittoria. Het zijn drie witte marmerimitaties waarvan de ader volledig en perfect in de dikte van het materiaal doorloopt. Zelfs wanneer je de achterkant gladschuurt – bijvoorbeeld voor een tafelpoot – komen de aders volledig tot zijn recht. Met deze wereldunieke full bodytechnologie hebben we dus een echt unicum in huis.”

Op de volgende Batibouw stellen Tuytelaers en Caesarstone onder meer de Tempal Black in première aan het Benelux-publiek voor.

Nog een primeur!

Tuytelaers heeft nog meer nieuws te verkondigen. Op Batibouw zal het familiebedrijf een stand delen met Ceasarstone. “Bedoeling is het grote publiek te laten kennismaken met het  schitterende gamma van deze trendsetter in composietsteen”, legt Ben Clerix uit. “Caesarstone liet een nieuwe wind doorheen de keukenbouw waaien. De producent gebruikte als eerste ter wereld kwarts als hoofdbestanddeel. De schoonheid die met de sterkte en duurzaamheid van kwarts wordt gecombineerd, maakt van deze composietsteen een erg interessant alternatief voor natuursteen of andere materialen.” 

Vandaag is het aanbod aan kleuren en designs al ontzettend uitgebreid. Caesarstone blijft innoveren om op alle nieuwe trends te kunnen inspelen. “Dit jaar lanceert de producent de 5151 Empira White en 4043 Primordia”, zegt Clerix nog. “Deze respectievelijke zeer strakke marmerlook en Fusion Concrete look zijn alvast een schot in de roos. Op Batibouw pakt ze opnieuw uit met noviteiten. Want dan worden de Tempal Black en Oxidian in première aan het Benelux-publiek voorgesteld.”  

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.