Platform over design en techniek in de keukenbranche
Roestvrij staal in de keuken

Roestvrij staal in de keuken

De tijd dat een werkblad in roestvrij staal uitsluitend voor professionele keukens was, is voorbij. Rvs-werkbladen zijn aan een opmars bezig, ook in private woningen. Nieuwe mogelijkheden qua afwerkingen, zeker vlekvrije en krasresistente afwerking, spelen hierin een grote rol.

Franke speelt op het vlak van rvs-werkbladen een pioniersrol. De fabrikant produceert deze immers al sinds 1960. “De voordelen van roestvrij staal zijn divers”, leert de fabrikant ons. “Roestvrij staal is hygiënisch, onderhoudsvriendelijk én makkelijk voor grote oppervlakken. Zo kan het tot vijf meter naadloos verwerkt worden, wat een heel strakke look oplevert. Voor de afwerking zijn meerdere opties mogelijk. Tijdens Batibouw stelde Franke twee nieuwe en exclusieve afwerkingen voor: Parelfinish en Diamantfinish.

Parels en diamanten in de keuken

FRANKE

Franke: “Rvs-werkbladen zijn hygiënisch, onderhoudsvriendelijk én makkelijk inzetbaar bij grote oppervlakken.”

 

Franke gaf bij de Parelfinish het rvs-werkblad een extra behandeling tegen vlekvorming. “Zowel vinger-, water- als vuilvlekken hebben hierdoor minder grip op het blad”, aldus de fabrikant. “Het werkblad is bovendien extra makkelijk te reinigen met een microvezeldoek. Bovendien heeft een rvs-werkblad met de Parelfinish een extra warme look.”

FRANKE

De nagelnieuwe afwerkingen: Parelfinish (links) en Diamantfinish.

 

De Diamantfinish gaat nog een stapje verder en voegt aan de bescherming tegen vinger-, water- en vuilvlekken nog een zeer grote krasbestendigheid toe. “Het werkblad krijgt een extra harde coating, vandaar ook de naam Diamantfinish, die bijna perfect egaal en makkelijk te onderhouden is.”

Ook extra diktes

Samen met de nieuw voorgestelde afwerkingen meldt Franke ons dat ze starten met de productie van massieve rvs-werkbladen van 6 en 8 mm, naast de traditionele 4 mm. “De uitbreiding naar volkern rvs in de diktes 6 en 8 mm is vooral vanuit optisch oogpunt het overwegen waard”, legt Franke uit. “Het werkblad is robuuster en springt daardoor sowieso meer in het oog. De afwerking komt bovendien nog meer tot zijn recht en ook de randafwerking is beter zichtbaar.”

FRANKE

Naast de traditionele dikte van 4 mm biedt Franke nu ook massieve rvs-werkbladen van 6 en 8 mm aan.

 

Vanaf vandaag zijn de drie werkbladdiktes (4, 6 en 8 mm) dus beschikbaar in vier afwerkingen: Geborsteld, Orbitaal, Parelfinish en Diamantfinish. Bij Geborsteld is de slijpstructuur in de lengterichting zichtbaar. Het gladde rvs-oppervlak krijgt hierdoor een satijnglans. Een rvs-werkblad in de afwerking Orbitaal is bewerkt met een richtingloze slijpstructuur wat een matterend effect geeft. Nieuwe krassen en vingerafdrukken zijn bij deze finish minder snel zichtbaar. Het roestvrij staal voor een werkblad in Parelfinish werd extra behandeld waardoor het een warme look krijgt en extra beschermd is tegen water-, vuil- en vingervlekken. Diamantfinish is de meest krasresistente afwerking in roestvrij staal, dit door het gebruik van hardchroom.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.