Platform over design en techniek in de keukenbranche
Samen met Abbin Natuursteen ontdekken we de laatste trends

Samen met Abbin Natuursteen ontdekken we de laatste trends

Elk steenmateriaal zijn sterkte

De charme van echte natuursteen blijft onweerstaanbaar: een uniek product van de natuur dat in de vorm van nauwgezet maatwerk zijn weg vindt naar het interieur of exterieur. Maar ondertussen bestaan er ook voor dit materiaal heel wat alternatieven. Naast kwartscomposiet en keramiek wint ook Dekton, de gesinterde steen met unieke eigenschappen, heel wat terrein op de markt van deze kwalitatieve steenmaterialen. Samen met Abbin Natuursteen, bekend om zijn maatwerk voor interieur en exterieur, ontdekken we de laatste trends.

Abbin Natuursteen in Essen profileert zich als ervaren maatwerkspecialist in natuursteen en andere steenmaterialen voor zowel interieur als exterieur. Opgericht in 2000, maar sinds begin 2019 in de gemotiveerde handen van de familie Van Den Heuvel. Met Elise Van Den Heuvel en Stef Van Ginkel aan het roer waait er een frisse wind door deze dynamische onderneming die persoonlijke service en flexibiliteit hoog in het vaandel draagt.

abbin-4-cools-gebouchardeerde-rand-2-kopieren

Deze organisch vormgegeven vijver werd omzoomd met een geschuurde arduinen zwembadboord met gebouchardeerde slipstrook. Realisatie: Cools zwemvijvers & tuinaanleg.

 

Totaalaanbod aan steenmaterialen

Het totaalaanbod aan steenmaterialen en een state of the art machinepark maken dat zowat alles mogelijk is. Naast natuursteen – met Belgische blauwe hardsteen, marmer, graniet, witsteen en kwartsiet – specialiseert Abbin zich in andere steenmaterialen waaronder composiet, keramiek en Dekton. Zowel voor de natuursteen als wat de andere steen­producten betreft, gaat Abbin er prat op om enkel met steengroeves en leveranciers te werken die bekend staan om hun hoge kwaliteitsstandaard. Samen met hun kennis en ervaring in het verwerken van deze materialen garandeert Abbin een superieure kwaliteit van alle maatwerk in en rond het huis of project. Wat de toepassingen betreft, denken we onder meer aan keukenwerkbladen en badkamertoepassingen, vloeren en trappen, gevels, dorpels, portieken, terrassen en zwembadomboordingen.

abbin-2-pierre-11-kopieren

Door niet alleen de wastafel maar ook het bad af te werken in Breccia Medicea marmer ontstaat er een visuele eenheid. Realisatie: Gunther Keysers BVBA te Brecht.

 

Trend: onstuitbare revival van marmer

Witsteen en arduin – Belgische blauwe hardsteen uit de Carrières du Hainaut – zijn en blijven vaste waarden in het Abbin aanbod aan natuursteen. Wat de meer uitgesproken trends betreft, zien we dat de marmerrevival zich anno 2020 onverminderd doorzet. Naast de zacht geaderde en meer tijdloze witte marmers doen ook karaktervolle platen het goed. Elise Van Den Heuvel: “Zo noteren we een groeiende interesse voor meer opvallende kleuren en marmers met uitgesproken nerven.” De grote diversiteit aan patronen en kleuren laat toe elk project in verregaande mate te personaliseren. Telkens anders, steeds uniek.

abbin-3-griet-cools-kopieren

Belgische blauwe hardsteen, uiteraard van premium kwaliteit, zet de toon. Realisatie: Cools zwemvijvers & tuinaanleg.

 

De opmars van alternatieve steenmaterialen

De komst van composiet, keramiek en Dekton heeft de markt van steenmaterialen uiteraard aanzienlijk veranderd. Abbin heeft al van bij het begin de kwaliteiten van de nieuwe materialen herkend en geïnvesteerd in een hightech machinepark voor de efficiënte verwerking ervan. Van een krachtige CNC-zaagmachine – goed voor 25 keukenbladen per dag – tot een vijfassige waterstraalmachine die met grote precisie de meest complexe vormen snijdt. Kwaliteit staat voorop. Daarom is Abbin een Loyalty Partner van de Cosentino Group, fabrikant van onder meer Silestone kwartscomposiet. Wat de nieuwigheden betreft, domineren ook hier de marmerkleuren, geïnspireerd op het pure karakter van natuursteen. Zo is er de nieuwe Silestone kleur Eternal Noir: een opvallende zwarte basis met sprekende witte en koperkleurige adering. Net iets ‘voorzichtiger’: Silken Pearl met romige basis en subtiel wit geaderd design. Voor elke marmerliefhebber
wat wils.

De unieke eigenschappen van Dekton

Tot slot is er de opmars van Dekton by Consentino, een ultracompacte gesinterde steen met unieke eigenschappen op vlak van schok-, hitte- en uv-bestendigheid. Regelmatig worden er nieuwe kleuren gelanceerd die vaklui, of particulieren na afspraak, kunnen ontdekken in de toonzaal van Abbin. Denken we daarbij aan de Industrial Collection met realistische betonreplica’s en de Natural Collection geïnspireerd op natuursteen. Inspelend op de trend naar meer karaktervolle dessins, zien we het gamma verder uitgebreid met Avant-Garde kleuren waaronder Laurent (zwart met goudader) en Khalo (met unieke patronen geïnspireerd op de Patagonia Granite). Dankzij de Dekton X-Gloss-technologie heeft Khalo een gepolijste afwerking met glans die de complexe structuur benadrukt. Dekton Rem, ook nieuw, is dan weer gebaseerd op de Lincoln Calacatta-marmer, zuiver wit met grijsgouden twist. Samengevat: innovatie troef en steeds mee met de laatste trends.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.