Een besparing van tijd en middelen, dat is wellicht het grootste gewin van het nieuw geïntroduceerde schakelsysteem Wireless-T van Hera. Duurzaam en milieuvriendelijk, zoals in de tijdgeest past.
Hera breidt haar assortiment verder uit met opnieuw een duurzame en milieuvriendelijke innovatie. Wireless-T is immers de deurcontactschakelaar die zonder batterij en zonder draad heel flexibel kan worden gebruikt voor de aansturing van het licht. “In tal van toepassingen is het gewoon niet handig of zelfs niet mogelijk te werken met een schakelaar met draad”, weet Michael Hoekstra van Hera. “We gingen dus op zoek naar een draadloos alternatief, eentje dat uiteraard voldoet aan de kwaliteitseisen die je van Hera kent. Wireless-T is dat alternatief.”
Vanaf het moment van productie van de deurcontactschakelaar Wireless-T begint eigenlijk de besparing qua tijd en middelen al. “Lange kraangaten zijn inderdaad niet meer nodig, het leggen van kabels evenmin”, somt Hoekstra op. “En ook de montage van Wireless-T gebeurt in een handomdraai. Simpelweg vastschroeven op de juiste plek of verzonken inbedden in een gefreesd blind gat.”
Je kent het wel. Op het slechtst mogelijke moment is de batterij van een toestel, in dit geval van een schakelaar, helemaal leeg. Waar liggen nu ook alweer de batterijen om een vervanging te kunnen doen? Hebben we die nog wel of moeten we nog naar de winkel? “Allemaal voltooid verleden tijd met Wireless-T”, benadrukt Hoekstra. Maar zonder batterij of aansluiting op het elektriciteitsnet moet de energie toch ergens anders vandaan komen. “Dat klopt”, aldus Hoekstra. “De Green Energy Harvesting Technology is het principe waarop we ons baseren. Wireless-T is helemaal zelfvoorzienend dankzij de mechanische bediening.”
Wireless-T is nog maar net beschikbaar of de batterij- en draadloze schakelaar valt al in de prijzen, meer bepaald in de categorie Building Components van de Green Product Award. “Dat is een internationale award die sinds 2013 wordt uitgereikt en producten, services en concepten bekroond die opvallen door goed design, innovatie en duurzaamheid”, legt Hoekstra uit. “Maar liefst 1500 deelnemers uit 54 landen deden mee.”