Platform over design en techniek in de keukenbranche
Solid surface in je keuken
Strak wit voor een moderne keuken.

Solid surface in je keuken

Solid Surface in de keuken? Helemaal geen gek idee, integendeel. Dankzij haar producteigenschappen leent het materiaal zich perfect tot gebruik in een keukentoepassing. Werkblad, spoelbak of zelfs de hele keuken. 

Engels Design en Grenache

Grenache was één van de eerste verdelers van wijnkasten in de Benelux en blijft zich hierin specialiseren. In de beginperiode werd deze activiteit nog gecombineerd met een wijnhandel en het eerste Wijncafé van België. Zo vergaarden de zaakvoerders een zeer sterke ervaring met wijn in al zijn facetten. De collectie werd een tiental jaren geleden uitgebreid met inbouwwijnkasten voor de keukenbranche. Daarmee richtte Grenache zich ook op de distributie via de keukenhandelaars. Vandaag is Grenache exclusief invoerder van meerdere merken wijnkasten voor de Benelux en verdelen ze deze naar groothandelaars, keukenzaken en andere doorverkopers. Het groeiende succes leidde tot de beslissing uit te breiden met andere producten voor deze doelgroep: alle keukentoestellen van Amica, de Plantcube van Agrilution en sinds kort ook Solid Surface toepassingen voor keukens (werkbladen, spatwanden op maat,…). “Kwaliteit en service primeren”, klinkt het bij Grenache. “Onze keuze viel al snel op Engels Design, een divisie van de Engels Group, de Solid Surface specialist in België.”

De Marble Collection, Solid Surface in een marmerlook.

 

De Engels Group uitgebreid voorstellen is niet nodig. De familiale onderneming, actief sinds 1927, is een gekende en gevestigde waarde binnen de keukensector. De groothandelspoot D. Engels verdeelt de meest uiteenlopende elektrische huishoudapparatuur terwijl de afdeling Engels Design and Decoration sinds 15 jaar exclusief invoerder en verdeler is van het solid surface-materiaal van HI-MACS. “We vulden recent ons assortiment verder aan met materiaal van Getacore en Avonite”, voegt Catherine Engels toe. “Met daarbij ook de Studio Collection en de Marble Collection maken we een breed scala aan exclusieve materialen en merken beschikbaar voor alle noden van onze klanten. Het grootste verschil tussen de merken in Solid Surface is niet alleen de kwaliteit, maar vooral de aangeboden service. Wij spelen daar heel erg op in.”

Solid Surface moet je ervaren

“Eén van de voordelen van Solid Surface is het onbeperkte ontwerp, de op maat gemaakte meubels zonder zichtbare naden”, legt Catherine Engels uit. “Het unieke aan Solid Surface is dat het naadloos kan worden verlijmd. Het is bovendien niet poreus, zodat vlekken, zelfs van wijn, citroen of olijfolie, geen schijn van kans maken. Bacteriën hechten zich niet vast en verspreiden zich niet. Wie tijdens het dagelijkse keukengebruik krasjes maakt op een Solid Surface werkblad hoeft niet te treuren. Simpelweg wat opschuren en polieren en het ziet er weer als nieuw uit. Solid Surface voelt warm en zacht aan, zeer aangenaam in keukens of badkamers. Het is bovendien, meer dan andere materialen, een duurzaam product. Wel is het belangrijk te werken met degelijke merken. Wij bieden bijvoorbeeld 15 jaar garantie op Avonite, HI-MACS en GetaCore die met de juiste certificaten onder meer garanderen dat de Solid Surface uv-bestendig is en dus niet zal verkleuren. De verwerker van Solid Surface speelt eveneens een grote rol. Zij staan in voor het perfecte maatwerk, de opvolging en de service, inclusief de garantie. En misschien wel de handigste troef van allemaal: het is mogelijke het materiaal te thermoformeren. Eerst opwarmen tot 170 graden en dan in een mal in de gewenste vorm laten afkoelen. Steeds op maat, gebogen of recht.”

Stap voorwaarts

Solid Surface kent niet dezelfde bekendheid als ‘traditionele’ materialen voor een werkblad. Dat beseft ook Catherine Engels: “Ongeveer vijf jaar geleden werd het materiaal stilaan wel bekender in deze context. We willen dit uiteraard verder aanzwengelen zodat Solid Surface als volwaardig alternatief aan bod komt bij de materiaalkeuze van een werkblad, en bij uitbreiding de hele keuken. Want we beschikken vandaag reeds over het grootste aanbod aan spoelbakken in Solid Surface op de Belgische markt. Met de toevoeging van twee nieuwe merken en de aanwezigheid van de Marble Collection (prachtige marmerkleuren) en de Studio Collection (verschillende afwerkingen, lichtdoorlatend) zijn de mogelijkheden nog uitgebreid.

www.engels-design.be 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.