Platform over design en techniek in de keukenbranche
Specialist in werkbladen bouwt aan de toekomst
De nieuwbouw van Jetstone bepaalt de skyline van Deurne.

Specialist in werkbladen bouwt aan de toekomst

Nieuwbouw zorgt voor verdubbeling productieoppervlakte

Jetstone wist in het najaar van 2023 in één klap haar productiecijfers bijna te verdubbelen door uitbreiding. Nu nemen ze gaandeweg de nieuwe productielijnen in gebruik. De werkbladenleverancier zweert tegelijkertijd trouw aan Deurne, want ook de derde productlocatie ligt binnen de gemeentegrenzen van Deurne.

Het geautomatiseerde platenmagazijn biedt plaats aan enkele duizenden platen die liggend worden opgeslagen.

Deurne is en blijft hiermee de uitvalsbasis van werkbladenspecialist Jetstone. “We hebben er recent een derde locatie in gebruik genomen”, voegt Marketing Coördinator Mark Joosten van Jetstone meteen toe. “In één klap komt er 16.000 m² bij, zodat we nu in totaal aan 34.000 m² productieoppervlak komen. Met deze verdubbeling ontlasten we enerzijds de twee bestaande locaties, die trouwens volledig in gebruik blijven, en zijn we klaar om toekomstige groei te bewerkstelligen. Wat ooit in een oude varkensstal in Deurne begon, is vandaag uitgegroeid tot een duurzame samenwerkingspartner in werkbladen met een 350 werknemers.”

Een laatste controle in de productielijn waarborgt de kwaliteit en de juiste maatvoering.

Bouwen tijdens corona

Op het eerste zicht lijkt het een gewaagde beslissing die Jetstone eind 2021 neemt. Tijdens de wereldwijd heersende coronaperiode besluit de werkbladenspecialist over te gaan tot de aankoop van een stuk bouwgrond en de uitbreiding van haar faciliteiten met maar liefst 16.000 m². “We willen dit doen om onze internationale groei verder vorm te geven”, zo liet Jetstone toentertijd in hun eerste persbericht weten. “Het pand komt op een fraaie zichtlocatie aan de As in Deurne.” Pepers Architecten krijgt meteen de opdracht om er ook een fraai gebouw van te maken, waarmee de vestiging de skyline van Deurne zal bepalen. Mark: “We gaan bij Jetstone nooit overhaast te werk. Ook de beslissing een nieuwe productiesite te bouwen is er dus eentje waarover goed werd nagedacht.
Zo zijn we, ondanks de coronapandemie, doorgegaan met onze plannen.”

Geavanceerde zaagtafels en water-jets zorgen voor een nauwkeurige maatvoering van de steenachtige werkbladen.

Stapsgewijs te werk gaan

Bij de voorstelling van de plannen maakte Jetstone meteen duidelijk dat het volop koos voor een duurzaam gebouw zonder een gasaansluiting en met zonnepanelen op het dak voor de energievoorziening van de productielijnen en kantoren. “En dat hebben we ook zo uitgevoerd”, zo vertelt Joosten ons tijdens de rondleiding. “Ook voor het watergebruik hebben we een duurzame oplossing ontwikkeld. Van al het water dat we gebruiken gaat slechts 2% verloren en dit komt dan door verdamping. De overige 98% wordt gefilterd en opnieuw gebruikt.” In het najaar van 2023 werd de eerste productielijn in gebruik genomen, bijna op schema. De komende maanden bouwt Jetstone de volgende productielijnen om gaandeweg op volledige capaciteit te komen. “Zo’n productielijn is steeds maatwerk”, legt Joosten uit. “Met de machinebouwers gaan we aan de slag om de productielijn zo te tekenen zoals wij ze willen. Ook daar gaan we stapsgewijs te werk om foutloos het traject af te werken. Met ook nog kantoren en de Jetstone Academy zal deze nieuwe stek binnenkort bruisen van bedrijvigheid.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.