Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Spoelbakken en afzuigkappen zijn de innovatieve trekkers tijdens de Küchenmeile

Hoe mooi kan de spoelbak zijn? Nou… héél mooi!

Tekst | Jerry Helmers

Beeld | Franke

14 september 2022 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Voor de firma Franke, leverancier van intelligente keukenoplossingen (van spoelbak tot hoogwaardige keukenaccessoires) voelt de aanstaande Küchenmeile in Duitsland als een soort wedergeboorte. Een nieuwe huisstijl en een nieuwe strategie worden daar gepresenteerd. “Er is in het afgelopen jaar veel gebeurd rondom onze organisatie”, zegt Frans Colen, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie. “Zo verhuizen we de productie naar Zwitserland maar de sales en marketing, die de portfolio in Nederland bepalen, blijven wel in ons land. En, we zullen focussen op de keukenretail.”

Innovatieve afzuigkap in de keuken.

Je kunt dus zeggen dat de organisatie in een soort transitie zit. “Daar valt in september op de Küchenmeile veel over te vertellen”, legt Frans uit. “Maar, natuurlijk is de beurs ook het moment waarop we inzicht geven in de producten die we in 2023 op de markt brengen. En ik durf nu al wel te zeggen dat het productenprogramma voor het komende jaar buitengewoon inspirerend is.”

Frans lijkt wat dat betreft niets te veel hebben gezegd want hij doelt hierbij onder andere op de nieuwe roestvrijstalen spoelbakken in kleur en de nieuwe afzuigkappen.

Spoelbakken

“We gaan deze leveren in de kleuren antraciet, goud en koper”, zegt Frans. “Dát op zich is niet heel erg nieuw in de markt, maar ze zijn ten opzichte van alles wat verder in de markt op dit gebied is te verkrijgen veel krasbestendiger. We hebben veel geïnvesteerd in de innovatieve technologie om dit voor elkaar te krijgen. Eindelijk is er dus een spoelbak op de markt waar de kleurhechting goed is. Kortom, deze spoelbakken blijven mooi in gebruik. We kunnen ze plaatsen in het wat hogere segment van de markt, dus voor de consument die wel wat te besteden heeft.”

Afzuigkappen

“Ook hier kijk ik zeer uit naar de reacties van de markt”, zegt Frans. “Want, bij de afzuigkappen hebben we ook veel geïnvesteerd in nieuwe technologie. Of het nu gaat om de nieuwe plafondunits of wand­modellen: de technologie zorgt er voor dat bacteriën en ziektekiemen uit de lucht worden verwijderd. Met andere woorden: de binnenruimte, de keuken dus, wordt schoner en daardoor gezonder. Ik vind dit met recht een intelligente keukenoplossing en ik ben ervan overtuigd dat we hier veel bijval op zullen vinden.”

Als Frans wordt gevraagd hoe hij in zijn algemeenheid naar de marktontwikkelingen kijkt en of hij al een voorspelling kan doen over de te verwachten drukte op de Küchenmeile, dan is hij positief. “Vorig jaar was alles – vanwege de coronamaatregelen – nog op afspraak. Dat deed veel afbreuk aan de spontaniteit. Gelukkig zijn er – zoals het er nu uitziet – geen beperkende maatregelen en ik verwacht daarom weer veel drukte. Sterker nog, ik heb de inschatting dat we op de bezoekers­aantallen van vóór de coronacrisis komen. Ook omdat men weer in grotere groepen op een stand aanwezig mag zijn.”

Franke is tijdens de Küchenmeile te vinden in Löhne in het House4Kitchen. Natuurlijk ontvangt het gehele relatienetwerk van Franke een uitnodiging. Franke is in Duitsland vertegenwoordigd met het hele salesteam.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht