Platform over design en techniek in de keukenbranche
Spotlight op een wereldprimeur
Met gepaste trots stellen Ballerina Küchen en Häfele de Legrabox Pure Wood voor.

Spotlight op een wereldprimeur

Heb je als keukenfabrikant noviteiten die je aan het grote publiek wil voorstellen, dan wacht je toch op bijvoorbeeld de Küchenmeile om dit te doen? Niets is minder waar bij Ballerina Küchen. Zij stellen nu reeds hun ‘wereldprimeur’ voor, een verdere aanvulling van hun assortiment én het antwoord op een productwens die ieder jaar weer terug kwam.

Heidrun Brinkmeyer, ceo van Ballerina Küchen, loodst ons als een volleerde gastvrouw doorheen het speciale event dat Ballerina Küchen en Häfele samen organiseren. Meteen wordt dus duidelijk dat de voor te stellen wereldprimeur een samenwerking is tussen twee gekende spelers in de (Duitse) keukenindustrie. Brinkmeyer: “Duitse keukenfabrikanten zijn bij de meest innovatieve spelers in de sector en dat imago willen we hoog houden. Met Häfele vonden we de geschikte partner om mee te stappen in een verhaal dat bij ons reeds vijf jaar geleden is gestart. Toen kwamen de eerste vragen binnen om een verdere uitbreiding van ons lade-assortiment. Maar we wilden hier niet over één nacht ijs gaan maar wel een afgewerkt product voorstellen en aanbieden dat voldeed aan onze strenge kwaliteits- en designeisen. Het begin van een samenwerking van enkele jaren.”

Een perfecte symbiose van het Legrabox-systeem met de kwaliteit en de esthetiek van hout.

Een geschiedenisles

Ballerina Küchen en Häfele kennen we als sterke spelers in een keukensector die goed boerde tijdens de voorbije coronajaren en die vandaag nog steeds mooie cijfers kan voorleggen. Het zijn allebei spelers die innovatie en ontwikkeling hoog in het vaandel dragen. Eén van de bewijzen daarvan is de recente investering van Ballerina Küchen in een nieuwe productielijn voor onderkasten. “Toch wel een aanzienlijke investering vandaag”, aldus Brinkmeyer. “Ook het ontwikkelingstraject van onze wereldprimeur past in ons innovatiekarakter.” Maar vooraleer over te gaan tot de onthulling van de noviteit in kwestie, verhoogde Brinkmeyer nog wat de spanning. Maar toch met een klein tipje van de sluier. Brinkmeyer nam ons immers mee voor een reis in het verleden, naar ongeveer het midden van de 14e eeuw. Het is dan dat de houten lade ontstaat, dankzij het populair worden van bijvoorbeeld de sacristiekasten. “Heel lang waren houten lades ook de enige lades die er waren”, leert Brinkmeyer ons. “Pas ‘enkele’ jaren geleden kwamen er alternatieven. Goedkoper, sterker… Een houten lade geeft vandaag echter nog steeds een indicatie van waarde aan de kast en dus aan de keuken. Het is die vraag die reeds jaren geleden werd gesteld aan onze R&D-afdeling: Maak ons alstublieft een houten lade. En met gepaste trots stellen wij u vandaag Legrabox Pure Wood voor.”

Houten lade next level

Een wereldprimeur van dit kaliber verdient een mooie setting. Daarom wachtte Ballerina Küchen niet tot de Küchenmeile en de eigen Hausmesse maar organiseerde de fabrikant, samen met ontwikkelingspartner Häfele, de speciale lanceringsshow in het Hilton-hotel te Frankfurt. Ook aanwezig: Martin Jansen van Mooi in Maatwerk, agent voor Ballerina in Nederland. “De keuze voor Frankfurt is heel eenvoudig te verklaren. Frankfurt ligt immers (ongeveer) halfweg tussen Nagold, de thuisbasis van Häfele, en Rödinghausen, de thuisbasis van Ballerina Küchen. En wie prestige zegt, zegt meteen ook Hilton.”

De polyvalentie van Legrabox Pure Wood brengt de nieuwkomer door de hele woning, van keuken over badkamer tot woonkamer.

Overal inzetbaar

Zowel Häfele als Ballerina Küchen zijn duidelijk, het is geen Legrabox-lade met de look van hout. Meer zelfs, het is middels een complex proces dat Häfele het metalen frame van de Legrabox voorziet van een laag fineer van hoogwaardig eikenhout. Ook de achterwand en de legplank worden op dezelfde wijze voorzien van een laag fineer. “Alle gekende voordelen van de Legrabox blijven behouden”, verduidelijkt Martin Jansen, zaakvoerder van Mooi in Maatwerk dat Ballerina voert in Nederland. “Een grote plus want alle keukenprofessionals weten natuurlijk wat Legrabox is en kan. Alle lades en uittrekelementen zijn beschikbaar in variabele afmetingen. Wil je een lade van 43cm breed, dat kan. Wil je een uittrekelement van 65cm, dat kan. Met Legrabox Pure Wood kunnen we in elke Ballerina-lijn terecht!”

Noviteitenparade

De Küchenmeile komt er weer aan en vanzelfsprekend zal de Legrabox Pure Wood met veel aandacht gaan lopen. “We zijn nu al benieuwd naar de reacties”, klinkt het bij Brinkmeyer en Jansen in koor. “Wij zijn laaiend enthousiast over Legrabox Pure Wood maar zijn even blij met alle andere noviteiten die we in Rödinghausen zullen tonen. Want vergis u niet, we beperken ons zeker niet tot de Legrabox Pure Wood alleen. Kom dus zeker een kijkje nemen in Rödinghausen!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.