Platform over design en techniek in de keukenbranche
Tegenwoordig veel vraag naar grijstinten bij keuze keukenapparatuur

Tegenwoordig veel vraag naar grijstinten bij keuze keukenapparatuur

Nieuwe 60 cm inbouw wijnklimaatkast in the picture

Als aan de medewerkers van SMEG in Amsterdam wordt gevraagd, wat dit jaar de belangrijkste kleurtrends zijn in de keuken, dan is het antwoord helder: veel grijstinten. “We zien het overduidelijk terug in de vraag vanuit de markt”, zegt Anna-Lena Schotzki, Brand & Trade Marketing Specialist bij SMEG. “We ervaren in het laatste jaar ook dat binnen deze kleurtrend ‘mat’ heel erg gewild is bij de consumenten. We sluiten met onze nieuwe toegevoegde kleur ‘Neptune Grey’ – binnen de bestaande esthetische lijn ‘Linea’ – hier dan ook goed op aan. Het is daarom goed om deze grijstinten weer onder de aandacht te brengen! Ik ben er van overtuigd dat deze het goed doen in de keukenspeciaalzaak.”

Vanuit de huiskamer – met de open keuken – is er in de loop der jaren meer aandacht gekomen voor de esthetiek in die keuken. Neptune Grey bij de wijnklimaatkast is daar het prachtige bewijs van.

Volgens Anna-Lena past ‘Neptune Grey’ goed bij de moderne stijl die we nu vaak terugzien in de wijze waarop keukens worden ontworpen. “Deze kleur grijs is uitstekend te combineren met donkere kleurvarianten van blauw of grijs. Je accentueert de details daarmee én er ontstaat een interessant contrast in de look and feel, die zeker niet alledaags is. In zekere zin ontstaat er een exclusieve uitstraling in de keuken. Daarnaast zien we dat consumenten naar deze kleur grijs vragen als ze zich richten op de aanschaf van een keukenwerkblad waar een marmeren look de boventoon voert. Of, dat de keuze voor het blad moet worden gecombineerd met gebleekt of gebeitst hout in de keuken.”

Neptune Grey past esthetisch heel goed. De verschillende apparatuur sluit mooi op elkaar aan in deze stijl.

Binnen de design lijn ‘Linea’ is deze kleur grijs dan ook terug te vinden in vrijwel alle inbouwapparatuur. “Van ovens, koffiemachines, inductiekookplaten en afzuigkappen tot aan verschillende lades en wijnklimaatkasten in diverse maten. Voor de liefhebber hebben we zelfs ook sommelierlades”, zegt Anna-Lena.

Wijnklimaatkasten

“Als je het hebt over ‘Made In Italy’, dan heb je het ook over wijn”, vervolgt Anna-Lena. “De wijnklimaatkasten uit ons gamma zijn daarom vanaf heden beschikbaar in de nieuwe kleur Neptune Grey. Ik zie dit als een verrijking, het past esthetisch heel goed en ja… niet onbelangrijk: de match met de andere apparatuur in deze kleurstijl is echt prachtig. Bovendien is op dit vlak het gamma inbouwklimaat­kasten uitgebreid: waar we voorheen alleen een inbouw hadden van 45 centimeter, hebben wij deze nu ook in 60 centimeter inbouw.”

“Zo is er in deze ruimere inbouw plaats voor maar liefst 29 flessen. De wijnklimaatkast is verder verdeeld in twee compartimenten en de gebruiker kan de gewenste temperatuur zelf instellen: tussen 5 en 20 graden Celcius.

Verder kan men in deze inbouwkast van 60 centimeter flessen wijn van alle soorten diameters plaatsen zonder dat je heel ingewikkeld hoeft te doen met het verschuiven van de tableaus. De bediening is eenvoudig: binnenin bevindt zich een lcd-scherm met dubbele bediening én is er led-verlichting. Ook mooi: door de omkeerbare scharnieren kan de gebruiker zelf kiezen of de deuren rechtsom of linksom worden geopend.”

De nieuwe 60 cm inbouw wijnklimaatkasten zijn te verkrijgen in verschillende design lijnen, namelijk ‘Dolce Stil Novo’, ‘Linea’ – in de kleuren Neptune Grey en Deep Back – en ‘Classici’. 

“Zowel de buiten- als de binnenkant van deze wijnklimaatkasten passen dus goed in de keuken van nu”, besluit Anna-Lena. “Het oog wil ook wat: dat bewijst de vraag naar de grijstinten maar de wijnliefhebber is ook pragmatisch ingesteld. Nou, dat is dus prima geregeld ín de wijnklimaatkast. Functionaliteit en esthetisch design gaan goed hand in hand!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.