Platform over design en techniek in de keukenbranche
Tien blikvangers van baden
Lugo-bad van O-Plus.

Tien blikvangers van baden

Gezellig rond, diverse texturen of zelfs transparant

Een designstatement maken in de badkamer? Dat doe je ook met de keuze van het juiste bad. De nieuwste modellen vervullen maar al te graag de rol van blikvanger. Dat doen ze niet alleen door hun omvang en vorm, maar net zo goed door het verrassend gebruik van kleur, fraaie detaillering en bijzonder materiaalgebruik. Deze tien nieuwe modellen, waaronder diverse award-winnaars, vielen ons op. Welke verkies jij?

Semi-transparant

Transparant, maar tegelijk zacht en toch enigszins verhullend. Nieuw van Riho zijn de Solid Frosted vrijstaande baden Oval, Oviedo en Toledo. Beschikbaar in drie kleuren: Frosted Smoke, Frosted Umber en Frosted Forest. De buitenkant krijgt een speciale behandeling waardoor het bad een ‘frosted’ matte look krijgt. Om geen afbreuk te doen aan het design werd hier geen klassieke overloop voorzien. In plaats daarvan is het bad uitgerust met een clic-clac die op waterdruk werkt en zich automatisch opent wanneer het waterniveau een bepaald niveau bereikt. Een innovatief snufje, ten dienste van het design. 

Grafisch lijnenspel

Dit Lugo bad, nieuw bij O-Plus, mag en zal ook gezien worden. Niet voor niets heeft het zowel een begeerde iF Design Award als een Reddot Award op de prijzenplank. Een grafisch lijnenspel deelt het oppervlak op in vlakken die werden ingevuld met drie verschillende texturen. Het bad is vervaardigd uit Akron, een mix van polyurethaan en minerale vulstoffen, afgewerkt met een degelijke polyurethaan-acrylcoating. Het bad wordt geleverd inclusief sifon en clic-clac in dezelfde kleur als het bad. Standaard verkrijgbaar in zwart en wit, maar op aanvraag ook in een ruime waaier aan RAL-kleuren die een verdere personalisatie van de badkamer toelaat. 

Ronde gezelligheid

Nog meer kleur bij het Italiaanse Ideagroup met dit Soul-bad, perfect rond met een diameter van 110 centimeter en hoogte van 51 centimeter. Deze kuip in Mineralsolid is binnenin steeds wit, maar kan aan de buitenkant worden afgewerkt in één van de vele matte lakkleuren van Ideagroup of RAL-kleur naar keuze. Het optionele bankje maakt het design helemaal af en vergroot de bad-ervaring in deze gezellige ronde kuip.

German Design Award Winner 2024

De ruimte in de badkamer optimaal benutten? Dat kan met dit trapeziumvormige ISensi Trapez Monolith Bi-Colour bad van Hoesch, goed voor een recente German Design Award 2024. Dit bad in acryl is verkrijgbaar in een tweekleurige uitvoering, met witte binnenkant en leigrijze of zwarte buitenkant. Het bad, verkrijgbaar in diverse formaten, kan gecombineerd worden met een whirlpoolsysteem
en verlichting.

ISensi Trapez Monolith Bi-Colour-bad van Hoesch.

Japanse elegantie 

Ook dit elegante Biwa-zitbad van het Poolse Marmorin -dat deel uitmaakt van de Duitse Schock Group- viel in de prijzen en werd bekroond met een German Design Award 2024. Het was vooral het sculpturale design, dat met zijn zacht gebogen rand doet denken aan een open bloem, dat de jury kon overtuigen. Het bad in Mineralcast met gelcoating combineert functionaliteit met Japanse badtradities en het serene ritueel van Ofuro. Door het compacte formaat neemt het bad bovendien niet veel plaats in. 

Biwa-bad van Marmorin.

Design Studio F.A. Porsche

Studio F.A. Porsche ontwierp voor Duravit de Qatego-badkamerserie, goed voor een recente Good Design Award, met heldere, gereduceerde objecten die tegelijk natuurlijkheid uitstralen. De reeks omvat ook diverse baden, met zowel inbouw-, wand- als vrijstaande modellen. De standaard lendensteun zorgt bij al deze baden voor een comfortabele zithouding. Het vrijstaande bad en de achterwandbadkuip van Qatego zijn gemaakt van DuroCast Plus, een massief mineraal composietmateriaal met een fluweelzacht en aangenaam mat oppervlak. 

Qatego-bad van Duravit.

Koesterende kuip 

Voor nog meer elegant design kijken we naar het noorden en meer bepaald naar Scandinavië met dit Rosenberg-bad van het Deense Copenhagen Bath. Dit ovale bad met koesterende kuip is voorzien van een stijlvolle plint waardoor het de indruk geeft bijna te zweven. Vervaardigd uit Acovi, een matte solid surface die aangenaam aanvoelt en door het poriënvrije oppervlak eenvoudig schoon te maken en vuilafstotend is.

Rosenborg-bad van Copenhagen Bath.

Personalisatie troef

Ook dit vrijstaande designbad, in één stuk vervaardigd uit Varicor solid surface, bleef niet onopgemerkt en mag pronken met een German Design Award 2024. Verkrijgbaar in ongeveer vijftig standaardkleuren en optioneel verder te personaliseren met het ColorLine-systeem. Hierbij wordt een decor naadloos en permanent in het materiaal aangebracht. Eveneens in optie: precies passende aanbouwoplossingen die op elegante wijze extra opbergruimte creëren en het design compleet maken. Varicor wordt in België exclusief verdeeld door Engels Surfaces.

Designbad van Varicor. (foto ©VARICOR GmbH) Suite-bad van Axor. Beam-bad van Ex.t.

Philippe Starck

Niemand minder dan Philippe Starck mocht tekenen voor AXOR Suite, goed voor iF Design Award 2023. De reeks omvat zowel wasbekkens als een royaal bad, die beide een geslaagde combinatie maken van solid surface en metaal. Bij het bad is dit in de vorm van een badplankje, verkrijgbaar in de twaalf verschillende AXOR FinishPlus metaalopties voor een persoonlijke toets en perfect passend totaalplaatje. 

Designbad van Varicor. (foto ©VARICOR GmbH) Suite-bad van Axor. Beam-bad van Ex.t.

Volledig volmaakt design

Italië houdt zijn reputatie van designland bij uitstek hoog, onder meer met de fraai vormgegeven badkamerproducten van Ex.t. Zo is er onder meer dit Beam-bad in LivingTec solid surface. Het werd in 2022 ontworpen door Sans Nom & Studio Salaris, maar is sinds dit jaar ook verkrijgbaar met bijpassende Beam-console met waskom en houten kast.

Beam-bad van Ex.t.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.