Platform over design en techniek in de keukenbranche
Tijdens de wintermaanden: de afzuigkap als sfeerverhogend lichtobject

Tijdens de wintermaanden: de afzuigkap als sfeerverhogend lichtobject

berbel Skyline afzuigkappen brengen sfeer en functionaliteit in de keuken

In de wintermaanden is het buiten donker als er binnen gekookt en gegeten wordt. Een goed lichtconcept is, juist in deze maanden, van belang: functioneel tijdens het koken en sfeerverhogend tijdens het eten. Effectverlichting met diverse kleurtemperaturen, dimfuncties, plafond verlichting en RGB-verlichting met een divers kleurenpalet: hierbij denk je niet gelijk aan een afzuigkap, maar niks is minder waar! berbel, de Duitse specialist in afzuigsystemen, staat sinds haar bestaan niet alleen bekend om haar specialistische afzuigtechniek, ook de kwaliteit in design is opvallend. Een uitgebalanceerd lichtconcept is daar een belangrijk onderdeel van. De Skyline afzuigkappen zijn zo ontworpen dat deze handig en functioneel het werkveld verlichten én voor een aangename ambiance in de keuken zorgen door een uitgekiend lichtconcept.

Afhankelijk van de behoefte, de activiteit en het tijdstip van de dag zorgt het juiste, flexibel instelbare licht ervoor dat de keuken van een praktische mise-en-place en kookplek naadloos overgaat in een gezellige en sfeervolle ruimte waar iedereen graag samenkomt.

Skyline eilandkap als lichtobject

De diverse Skyline eilandkappen zijn behalve krachtige en fluisterstille afzuigkappen ook karakteristieke verlichtingsobjecten, waarbij ieder Skyline model – naast de functionele kookveldverlichting – een uniek eigen verlichtingsprofiel heeft. Voor elk model geldt: de niet-verblindende led-kookveldverlichting kan van koud tot warm-wit ingesteld worden en is dimbaar. Zodra de gerechten bereid zijn, kan deze functionele verlichting uitgeschakeld worden en fungeert de afzuigkap als sfeerverhogend lichtobject in de keuken.

HyperFocal: 0

Stemmingen en effecten – licht brengt de keuken tot leven

De Skyline serie van berbel bevat verschillende eilandkappen, waaronder de Skyline Round. Deze ronde afzuigkap speelt in op de organische trend en toont een fraai lichtspel op het plafond door de naar boven stralende effectverlicht.

De horizontale lichtstreep, die de strak vormgegeven Skyline Edge afzuigkap ‘omarmt’ maakt van de afzuigkap een decoratief lichtobject. De kleurtemperatuur van deze effectverlichting is naar wens, van koud naar warm, in te stellen. Optioneel is de keuze voor plafondverlichting. En voor de echte lichtfanaten is de kap uit te rusten met RGB-verlichting, waarmee de keuken verlicht kan worden in elke kleur uit het RGB-kleurenpalet.

Dit geldt ook voor de Skyline Edge Light en de Skyline Curve. De lange zijden van het corpus van beide modellen bevat een langwerpig lichtvlak, dat optioneel voorzien kan worden van RGB- verlichting.

De industriële Skyline Frame eilandkap van berbel verbergt, achter de zwarte rookglasfronten van het corpus, een individueel instelbare effectverlichting, welke vloeiend overgaat van zachtblauw naar warm koperkleurig. In de koudere kleurtemperatuurinstelling ontstaat er een blauwachtig, koel lichtverloop. In de warmere kleurtemperatuur geeft het licht een zachter, koperachtig schijnsel voor een sfeervolle en ontspannen sfeer in de avond.

Door een uitgedacht lichtconcept ondergaat de berbel afzuigkap een transformatie van functioneel object naar speels lichtobject voor elke stemming.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.