Platform over design en techniek in de keukenbranche
“Twee zussen onder één dak”
Een i-luminate-keuken, met de nieuwe vitrinekasten prominent in de woonkamer aanwezig, is een waar plaatje.

“Twee zussen onder één dak”

De merken Pronorm en i-luminate zijn als twee zussen. Ze wonen en leven samen in Vlotho (D) en worden samen groot. Sinds i-luminate nu twee jaar geleden tijdens de Küchenmeile het levenslicht zag, gaat het hard. Echt hard.

Je kan Pronorm en i-luminate het best van al omschrijven als twee zussen die samen onder één dak wonen. De onderlinge sfeer is top, ze wonen en werken perfect samen en vooral, elk vaart zijn eigen koers zonder in het vaarwater van de andere te komen. Dat wordt perfect geïllustreerd in de showroom te Vlotho. Centraal vindt i-luminate haar plaats, rondom vormt Pronorm als het ware een beschermende cocon. De Küchenmeile 2023 was de ideale gelegenheid om de beide merken naast elkaar voor te stellen en de gelijkenissen en verschillen aan de geïnteresseerde professionals uit te leggen. Met als klap op de vuurpijl een karrenvracht nieuwkomers bij beide merken.

De basis van waaruit i-luminate is ontstaan, de greeplijstprofielen met geïntegreerde verlichting.

Frontenparadijs

Nemen we Pronorm en het beursmotto ‘Trends and more’ onder de loep, dan valt meteen het enorme assortiment fronten op. Met meer dan 250 zijn ze nu, de verschillende fronten die bij Pronorm beschikbaar zijn. Een deel van de showroom van Vlotho is als het ware een frontenbibliotheek waar de stalen voor het grijpen, bekijken en beleven liggen. Het is een gepassioneerde Theo Schrijnewerkers van Pronorm die ons de 19 nieuwkomers, reeds opgenomen in deze bibliotheek, toont: “Trendkleuren jadegroen en urban oak zijn er bij, maar ook voor metallic ferro en metallic graphite hebben we hoge verwachtingen.” Het more-gedeelte van het motto wordt tijdens de verdere rondleiding duidelijk want het gaat bij Pronorm ook verder dan de keuken alleen: woonkeukens, leefruimtes… Design verlichtingsarmaturen zijn aan het portfolio toegevoegd en wijnklimaatkasten nemen een steeds prominentere rol in de woning in. “De keuken is meer dan alleen een ruimte om te koken”, verklaart Roger Klinkerberg, directeur marketing & sales. “De keuken weerspiegelt als geen ander onze persoonlijkheid en levensstijl.”

Exclusief voor i-luminate, vrijstaande glazen vitrinekasten.

Nieuwe dimensies

Sinds haar introductie nu twee jaar geleden heeft i-luminate de lat steeds hoog gelegd. De designprijzen stapelen zich op met ook dit jaar vier designawards die de prijzenkast nog groter maken. Het motto van de Küchenmeile 2023, namelijk ‘Your supreme kitchen’, onderstreept nog een keer heel duidelijk waar de ambities liggen. “Ook bij i-luminate komen er nieuwe fronten bij”, bevestigt Schrijnewerkers. “Speciale designs en details maken van elke i-luminate-keuken een plaatje. Exclusief voor i-luminate ontwikkelden we glazen vitrinekasten die in elke keuken, en bij uitbreiding elke woonkamer, een knappe verschijning zijn. Voeg daarbij de even knappe verlichting, de basis van waaruit i-luminate is gegroeid, en de keuken staat letterlijk en figuurlijk in een heel nieuw licht.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.