Platform over design en techniek in de keukenbranche
Uitreiking Groene Pluim DKG Groep

Uitreiking Groene Pluim DKG Groep

Afgelopen donderdagavond 23 juni jl. hebben Ron van den Berg, CCO, en Sjoerd Gombert, Coördinator Kwaliteit en Milieu, namens DKG Groep tijdens het ondernemersgala in Bergen op Zoom de stimuleringsprijs, de Groene Pluim, in ontvangst genomen. Deze onderscheiding heeft DKG Groep ontvangen voor de activiteiten omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen. DKG heeft MVO de laatste jaren dan ook als één van de strategische speerpunten van de organisatie gedefinieerd. Op deze manier richten zij zich op het bereiken van de juiste balans tussen People, Planet en Profit. Dit heeft onder andere geleid tot het CO2-neutrale productieproces. Daarnaast is het circulair keukenproces volop in ontwikkeling zodat de carbon footprint nog kleiner wordt. 

Sinds april 2017 worden de keukens bij DKG al CO2-neutraal geproduceerd. We hebben de CO2-uitstoot op eigen kracht weten te reduceren door bijvoorbeeld het opwekken van stroom door zonnepanelen, het omzetten van afval in energie en duurzaam transport. Daarnaast compenseert DKG de resterende CO2-uitstoot door te investeren in duurzaamheidsprojecten zoals Carbon Farming via ZLTO, Trees For All en de Climate Neutral Group. 

Groene Pluim 

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs (blijk van erkenning en waardering), die op frequente basis wordt uitgereikt in Nederland. Het doel van de Groene Pluim is om organisaties op een positieve wijze te erkennen met hun inspanningen op het gebied van duurzaam ondernemen. Hierdoor ontstaat een netwerk van koploper bedrijven die voor andere aangesloten bedrijven een inspiratie zijn om duurzaam te gaan ondernemen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.