Platform over design en techniek in de keukenbranche
Vaatwasprogramma’s volledig op maat van de gebruiker

Vaatwasprogramma’s volledig op maat van de gebruiker

Het is personalisatie troef in de huidige burgermaatschappij. Van sneakers en gsm-hoesjes tot de print op de spatwand: alles wordt volledig naar eigen wens ingevuld en vormgegeven. Niet alleen visueel, maar ook op vlak van functionaliteit verwacht de consument dat zaken afgestemd worden op zijn smaak, ritme en principes. Waarom dan niet de vaatwasser? Met de nieuwe vaatwasmachinereeks AdoraDish zorgt het Zwitserse V-ZUG dat ook dit keukentoestel aan de vereiste van slim en optimaal gebruiksgemak voldoet.

De naam AdoraDish klinkt je misschien bekend in de oren. In de vorige editie van Keukenbouw kon je namelijk al kennismaken met de ergonomische troeven van de nieuwe V-ZUG vaatwasmachinelijn, met het slimme OptiLift systeem als meest in het oog springende feature. Maar ook op andere vlakken streven de machines naar een vlottere bediening. Zo hebben de drukknoppen plaatsgemaakt voor een robuust digitaal display met aanraakbediening, dat tal van mogelijkheden biedt om het wasprogramma aan te passen, uit te breiden en te personaliseren.

Duidelijke programma’s

Om te beginnen zijn de AdoraDish vaatwasmachines voorzien van een uitgebreide reeks standaardprogramma’s. Het automatische programma selecteert op basis van de belasting zelf de beste wascyclus; het ‘Dagelijks Kort’ doet de vaat al op 47 minuten; het ‘Sprint’-programma verbetert die tijd met nog eens 27 minuten, voor een totaal van 20 minuten; en het ‘Fondue/Raclette’-programma is dankzij een actieve inweekfase aan 35°C en extra druk op de onderste sproeiarm perfect voor aangekoekte ovenschotels. Daarbovenop voorziet de AdoraDish V6000 nog een ultrakort ‘Party’-programma van 11 minuten, een ‘Stil’-programma dat werkt aan slechts 37dB, en een ‘Intensief’-programma aan hogere temperatuur. Handig voor de gebruiker, die in het steeds groeiend aantal programma’s en symbolen niet altijd weet wat hij kan verwachten, is dat het nieuwe display bij het aanklikken van een programma alle relevante informatie duidelijk meegeeft. Zo weet je meteen hoe lang een programma duurt, op welke temperatuur er gewassen wordt, enzovoort.

keukenbouw2_vzug_foto2-kopieren

De nieuwe toestellen uit de AdoraDish vaatwasmachinereeks zijn beschikbaar vanaf juni 2020.

 

Extra functies en favorieten

Nog beter inspelen op de verschillende behoeften, dat doet de nieuwe vaatwasmachinelijn via de ‘Extra Functies’-toets. Die laat de gebruiker toe om eender welk programma aan te vullen met bijkomende opties. De ecologische functie, halve belading, extra spoelen of extra drogen zijn intussen gekend. Ook de uitgestelde start is op zich niet nieuw, al voegt V-ZUG hier nog de gepatenteerde ‘OptiStart’-functie aan toe. Daarmee wordt de vaat tijdens het wachten al regelmatig besproeid, zodat er nadien aan een lagere temperatuur gewassen kan worden. Eveneens uniek, is de ‘SteamFinish’-optie, die aan de start van de droogfase pure stoom genereert en zo elk mogelijk residu van zout, spoelmiddel of kalk verwijdert voor een perfect glanzend resultaat.

Opties genoeg dus, al begrijpt de Zwitserse fabrikant ook dat niemand bij elke wascyclus opnieuw alle programma’s en opties wil gaan instellen. Daarom voorziet hij via diezelfde ‘Extra Functies’-toets nog één belangrijke optie: de favorieten. Met een druk op het hartjessymbool kan de gebruiker elk programma als favoriet aanduiden, waardoor het helemaal vooraan in de lijst komt te staan. Direct ingesteld en precies zoals hij het wil.

Klaar voor de smartphone

Voor nog meer gebruiksgemak kunnen de AdoraDish toestellen, net als andere toestellen van de fabrikant, bovendien via de V-ZUG Home applicatie vanop afstand opgevolgd en bediend worden.
Automatische meldingen dat het spoelprogramma klaar is of dat spoelmiddel of zout bijgevuld moeten worden, maken het leven van je klant zo nog eenvoudiger. De nieuwe toestellen uit deze vaatwasmachinelijn zijn op de Belgische markt beschikbaar vanaf juni 2020.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.