Platform over design en techniek in de keukenbranche
Vakmanschap in kranen
Black Steel kranen worden voor de PVD-behandeling gezwart voor een intens zwarte kleur. Photo ALEXANDER MEEUS

Vakmanschap in kranen

Geen loze beloften, weet Roeland Moors van Belgisch distributeur Ourea. Hij kijkt nog regelmatig op van het oog voor detail dat deze hoogwaardige en bewust kleinschalige productie kenmerkt.

IJzersterk

Alles begint bij het materiaal: MGS kranen zijn vervaardigd uit massief rvs 316. “De kranen zijn bijgevolg loodvrij, recycleerbaar en uitzonderlijk goed bestand tegen oxidatie”, weet Moors. “Zelfs in soms uitdagende buitentoepassingen is een lange levensduur gegarandeerd.” Daarnaast is elke kraan het resultaat van vakkundig draai- en freeswerk. “In vergelijking met het meer gangbare spuitgieten, beperkt dat de spanningen in het materiaal en dus het risico op barsten.” MGS kranen zijn beschikbaar in twee inox uitvoeringen (geborsteld en gepolijst) en vier PVD kleuren (Titanium, Rose Gold, Yellow Gold en Black Steel). “Uniek aan de Black Steel uitvoering is dat de kraan voor de PVD-behandeling nog gezwart wordt. Daardoor krijg je een diepe, intens zwarte kleur. Bovendien wordt letterlijk elke PVD-behandelde kraan bij MGS aan een uitgebreide visuele controle onderworpen. Zelfs de meest minieme fouten worden opgemerkt en afgekeurd, zodat enkel de allerhoogste kwaliteit in omloop komt.”

Dankzij een magneetje zit de uittrekbare uitloop altijd perfect op zijn plaats.

Slim design 

Op vlak van design zijn vooral de rechte Nemo en de zwanenhalsmodellen Spin en Vela populair. Opnieuw zit het grote verschil hem in de details. “Voor een nog strakkere uitstraling zijn de Nemo kranen bijvoorbeeld beschikbaar met een gekartelde bedieningsknop in plaats van de reguliere hendel. De uittrekbare uitloop van de Spin en Vela is dan weer voorzien van een magneetje, zodat hij na gebruik weer mooi op zijn plaats komt te zitten.”

Tot slot geniet ook de plaatser van het slimme design. “Dankzij de speciale montagering met twee stelschroeven wordt de kraan met een eenvoudige schroevendraaier bevestigd. Je hoeft dus niet meer te wringen in krappe keukenkastjes.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.