Platform over design en techniek in de keukenbranche
Van producten met koelmiddelen met een hoog aardopwarmingsvermogen is 97% uitgefaseerd
Better Solutions.

Van producten met koelmiddelen met een hoog aardopwarmingsvermogen is 97% uitgefaseerd

Duurzaamheidsrapport 2023

Tegen het einde van 2023 heeft de Electrolux Group in 97% van haar producten die koelmiddelen gebruikten de overstap gemaakt naar gassen met een lage potentie voor opwarming van de aarde. Deze ongekende inspanning heeft geleid tot erkenning in het meest recente UN Cool Coalition-rapport over de koelindustrie. Deze bijzondere prestatie vormt slechts één van de hoogtepunten uit het Duurzaamheidsrapport 2023 van de Electrolux Group. In 2023 haalde het concern 60% van alle energie die in haar bedrijfsvoering werd gebruikt uit hernieuwbare bronnen.

Marsha Vis, verantwoordelijk voor de marketing en communicatie bij Electrolux Nederland vertelt: “De wereldwijde non-profitorganisatie CDP gaf ons een A-beoordeling voor ons werk op het gebied van klimaatactie en betrokkenheid van leveranciers bij klimaatverandering, evenals een A- voor waterbeheer. De meest energie- en waterefficiënte producten van onze groep vertegenwoordigden 29% van het totale aantal verkochte eenheden en 38% van de brutowinst in 2023.”

Better Living.

Begin 2024 kreeg de Electrolux Group haar tweede op wetenschap gebaseerde klimaatdoelstelling goedgekeurd door het initiatief Science-Based Targets, nadat ze haar eerste doelstelling al drie jaar eerder had behaald. Marsha: “De nieuwe doelstelling is gericht op het verminderen van de directe en indirecte CO2-emissies van het bedrijf (scope 1 en 2) met 85%, en de absolute CO2-emissies van scope 3 (waaronder het gebruik van verkochte producten, materialen, transport van producten en zakelijk reizen) met 42% tussen 2021 en 2030. Deze doelstelling sluit aan bij het Akkoord van Parijs, dat tot doel heeft de gemiddelde mondiale temperatuurstijging deze eeuw te beperken tot 1,5°C om ernstigste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.”

Samen bouwen

“Onze duurzaamheidsprestaties in 2023 en onze nieuwe op wetenschap gebaseerde klimaatdoelstelling die in 2024 is goedgekeurd, laten zien dat we samen blijven bouwen aan een beter bedrijf, betere oplossingen creëren en een beter leven mogelijk maken,” zegt Elena Breda, Chief Technology & Sustainability Officer. “Dit benadrukt de kracht van onze gezamenlijke focus op mensen, de planeet en het bedrijf.”

Better Company.

Maar er is meer. 

Er zijn namelijk nog andere hoogtepunten van duurzaamheid van de Electrolux Group in 2023 te benoemen:

Better Company      

Het doel van 3 miljoen maaltijden doneren, zoals gesteld door de Electrolux Food
Foundation, werd zeven jaar eerder bereikt. 98% van de top 285 leveranciers heeft deel­genomen aan het CDP Supply Chain Programma. Er werden sterkere processen geïmplementeerd om de mensenrechten van werknemers en in de toeleveringsketen te waarborgen.

Better Solutions 

PowerCare wasmachines verbruiken tot 30% minder energie dan de minimaal vereiste drempel om de hoogste energieklasse in Europa te behalen. De Laundry Tower™ in Noord-Amerika was de eerste gestapelde oplossing van de groep die een energiezuinigheidscertificering ontving.

Better Living        

De AirFry-functie voor ovens kan consumenten helpen het gebruik van vet bij het koken met maximaal 70% te verminderen in vergelijking met conventioneel frituren. Het
ProSteam-systeem stelt consumenten in staat om hun kleding op te frissen met tot 96% minder water en 30% minder energie in vergelijking met een volledige wascyclus. In 2023 lanceerde de Electrolux Group een nieuwe ingebouwde koelkast die consumenten kan helpen voedselverspilling met maximaal 28% te verminderen.

Elena Breda, Chief Technology & Sustainability Officer.

Klimaatdoelen   

CO2-emissies uit operaties (scope 1 en 2) zijn met 33% verminderd sinds 2021. CO2-
emissies uit verkochte producten (scope 3) zijn met 28% verminderd ten opzichte van 2021.

Lees het volledige Duurzaamheidsrapport 2023 van de Electrolux Group op de website van de Electrolux Group, bij het onderdeel Sustainability reports.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.