Platform over design en techniek in de keukenbranche
Veel keukennieuws te ontdekken op een historisch landgoed

Veel keukennieuws te ontdekken op een historisch landgoed

De jaarlijkse Küchenmeile verschijnt langzamerhand aan de horizon en bij de vele exposanten gonst het dan ook van bedrijvigheid om hun stand uit te tekenen, een concept te bedenken en de nodige producten en materialen klaar te krijgen. Eén van de meest spraakmakende locaties is wel het pittoreske landgoed Gut Böckel. Opnieuw slaan tien topmerken de handen in elkaar om de bezoekers in de watten te leggen. Dit jaar organiseren ze, meteen op zondag 17 september, een speciale Benelux-avond van 16.00-21.00 uur.

Het prachtig gerestaureerd historisch landgoed Gut Böckel is één van de trekpleisters tijdens de Küchenmeile.

Een historisch landgoed, mooi gerenoveerd met behoud van de sfeer van weleer, vormt de meest opvallende beurslocatie van de Küchenmeile. De oude stallen, smederij en het slot van Gut Böckel zijn omgetoverd tot moderne presentatieruimtes waar authentieke elementen mooi overeind zijn gebleven. Ook dit jaar slaan tien topmerken de handen in elkaar om van Gut Böckel (tijdelijk) een unieke keukensetting te maken. In alfabetische volgorde zijn dit Bauknecht, Beko, Caesarstone, Grundig, Jetstone, Keller, Küppersbusch, Miele, Smeg en Teka.

Zondag Benelux-avond

Landgoed Gut Böckel verandert in een keuken­landgoed van 17 tot en met 21 september 2023. Meteen op de eerste avond organiseren de tien merken een speciale Benelux-avond waarbij ze bezoekers vanuit de Lage Landen met een extra uitgebreide vertegenwoordiging zullen verwelkomen, uiteraard met een hapje en een drankje, om dan meteen ook de nieuwste ontwikkelingen voor te stellen. “Het is een uitgelezen kans om op één avond bij de tien merken de noviteiten te ontdekken, om ideeën uit te wisselen, om waardevolle relaties op te bouwen en/of uit te diepen”, lezen we in de uitnodiging op de gezamenlijke LinkedIn-pagina van de deelnemende merken, waar tevens de laatste informatie en nieuwtjes omtrent deze samenwerking en de Benelux-avond te vinden is.

Het prachtig gerestaureerd historisch landgoed Gut Böckel is één van de trekpleisters tijdens de Küchenmeile.

Noviteiten op een rij

Bij Bauknecht zal veel aandacht uitgaan naar de nieuwe MaxiSpace vaatwasser die door een slimme aanpassing van de motor bij dezelfde afmetingen toch 10% meer ruimte voor de vaat biedt. Het moduleerbare systeem met drie rekken biedt bovendien plaats aan grotere items: hoge glazen in het bovenste rek, wijnglazen en borden tot 19 cm in het middelste rek en grotere (pizza)borden tot 32 cm in het onderste. Het eigen spoelsysteem van het bovenste rek brengt water in elk hoekje en zorgt dus voor een eersteklas reiniging.

Beko pakt uit met het nieuwe inbouwassortiment in full black design, een combinatie van harmonieus design en slimme technologieën. Zo krijgen de gebruiksvriendelijke ovens het intuïtief heteluchtsysteem voor optimale warmteverdeling AeroPerfect mee, een technologie die zorgt voor het gelijkmatig en perfect garen van de heerlijkste gerechten.

AeroPerfect voor een optimale warmteverdeling. (Foto: Beko)

Wie op zoek is naar een werkblad voor de binnen- of buitenkeuken, naar een wandpaneel voor de badkamer of een duurzaam oppervlak van zakelijk gebruik, kan op Gut Böckel een kijkje nemen bij Caesarstone. De fabrikant van premium kwarts- en porseleinoppervlakken streeft naar uitmuntendheid en innovatie met de meest geavanceerde ontwerpen en duurzame toepassingen.

Een muisstille koelkast met veel ruimte en een optimaal behoud van de ingrediënten breidt het inbouwassortiment van Grundig verder uit. De koel-vriescombinatie van 70 cm breed voor 194 cm hoog is een antwoord op de vraag naar grotere volumes op koel- en vriesgebied. Een efficiëntere compressor en een nieuwe ventilator houden het geluidsniveau op een fluisterstille 35 dbA.

Jetstone en Keller vullen opnieuw het Haferhaus met een gezamenlijke opstelling waarbij het aanbod keramiek en composiet van Jetstone
verwerkt zal worden in de verschillende keuken- en interieuroplossingen van Keller. Beide merken volgen de interieurtrends op de voet en komen met prachtige kleuren en materialen die zijn toegepast in verrassende keukenontwerpen in uiteenlopende stijlen. En ook verlichting krijgt een plekje.

De wijnklimaatkast met nishoogte 60 cm biedt plaats aan 29 flessen. (Foto: SMEG)

Op de bovenverdieping van het Haferhaus richt Küppersbusch opnieuw een inspirerende omgeving in waar de laatste nieuwtjes en trends volop de aandacht zullen krijgen. Elke bezoeker krijgt zo volop de kans om zich een goed beeld te vormen van de individuele stijl en design van de Duitse fabrikant.

Miele presenteert tijdens de Küchenmeile haar Generatie 7000 lijn met onder meer de nieuwste kookplaat met afzuiging, voorzien van krachtige koppelbare kookzones en Silence motor. Ook de combi-stoomovens met DualSteam-technologie en HydroClean zelfreiniging verdienen hun plek in de spotlight.

Nooit meer schrobben dankzij HydroClean zelfreiniging. (Foto: Miele)

Het Italiaanse familiebedrijf SMEG presenteert één van haar noviteiten: inbouwwijnklimaatkasten met een nishoogte van 60 cm. Deze ruime wijnklimaatkast heeft plek voor 29 flessen en beschikt over twee instelbare temperatuur­zones van 5° tot 20°C. Ideaal dus om zowel witte als rode wijn op de juiste temperatuur te brengen. De wijnklimaatkast is verkrijgbaar in drie verschillende designlijnen, waaronder de nieuwe kleur Neptune Grey uit de Linea-lijn. Een subtiele, grijze tint met een matte finish.

Ook op de bovenverdieping van het Haferhaus: de Duitse fabrikant TEKA. Zij hebben de laatste jaren tal van designawards mogen ontvangen en deze zullen prominent te vinden zijn in de presentatie die TEKA voorbereidt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.