Platform over design en techniek in de keukenbranche
Nieuws

Verbreed je culinaire kunsten met de nieuwe ETNA inductiekooplaten met afzuiging

AKI671ZT_AT1

30 november 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging en toch een XL kookoppervlak

Steeds meer mensen stappen over op koken op inductie met ingebouwde afzuiging. Slim, want de inductiekookplaat verbruikt zo’n 20% minder energie dan andere elektrische varianten. Bovendien verbreden de nieuwste inductiekookplaten letterlijk en figuurlijk je kookkunsten. De nieuwe 70 en 80 cm brede modellen van ETNA hebben een ingebouwde, automatische afzuiging maar bieden toch een XL kookoppervlak voor grote pannen.

Met de ETNA AKI671ZT (70 cm) en de AKI680ZT (80 cm) is een grote tepanyaki, grill-, of vispan geen probleem. De kookplaten hebben namelijk aan de linkerzijde koppelbare octazones waarmee je een dubbel zo groot kookoppervlak creëert. De zones aan de andere zijde zijn juist rond en hebben en zijn ver uit elkaar geplaatst zodat je maximale panruimte hebt. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat de kookplaat constant op een temperatuur van 70° blijft. Met de pauzefunctie zet je alle kookzones tijdelijk op ‘0’.

Het verzonken rooster voor de afzuiging is uitgevoerd in Black Titanium, een luxe kleurvariant van RVS. Het bedienen van de afzuigunit gaat gemakkelijk via de centrale sliderbediening. Kies je voor de automatische stand, dan past de afzuiging zich op de kookintensiteit aan.

Bijzonder aan deze kookplaten is dat ze op vele manieren zijn te installeren. Ze zijn geschikt voor afvoer naar buiten maar bieden ook verschillende mogelijkheden voor recirculatie. Kies je voor dit laatste dan kunnen de koolstoffilters direct in de afzuigunit geplaatst worden. Voor recirculatie kan er ook gekozen worden voor een fijnstof- of Plasmafilter. De kookplaat geeft een seintje wanneer de filters verzadigd zijn. Super praktisch: het vetfilter en eventuele koolstoffilters zijn eenvoudig van bovenaf eruit te halen wanneer ze schoongemaakt moeten worden. Handig: de AKI671ZT is 70 cm breed maar past in een standaard nisbreedte van 56 cm, wat een groot voordeel is als een bestaande kookplaat vervangen moet worden

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht