Platform over design en techniek in de keukenbranche
Volker Klodwig volgt begin 2023 bij MHK  Werner Heilos op

Volker Klodwig volgt begin 2023 bij MHK Werner Heilos op

Er is beslist wie Werner Heilos opvolgt als voorzitter van de raad van bestuur van MHK Group AG. De raad van toezicht heeft Volker Klodwig, executive vicepresident voor de regio Europa van BSH Hausgeräte GmbH in München, vanaf 1 april 2023 aan het hoofd van het concern benoemd. Werner Heilos gaat na 25 jaar bij MHK met pensioen.

Volker Klodwig stapt al op 1 januari 2023 over naar de MHK Group en wordt na zijn inwerkingsperiode als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur verantwoordelijk voor de toekomst van de groep. Het unanieme besluit van de raad van toezicht onder leiding van professor Rainer Kirchdörfer duidt op een stabiele en toekomstgerichte strategische marktoriëntatie voor de MHK Group.

Volker Klodwig

“Ik kijk erg uit naar mijn nieuwe taak”, verklaart Volker Klodwig: “Samen met het directieteam streef ik ernaar het marktleiderschap van de MHK Group verder uit te bouwen. Ik krijg de hulp van een prima geplaatst en sterk samenhangend concern. Dat zijn de beste voorwaarden voor een gezonde groei. Toekomst ontstaat uit ideeën. Daarom zal ik de beproefde continuïteit verder bevorderen en tegelijkertijd ook nieuwe impulsen geven. Een sterke gemeenschap, naar het voorbeeld van de MHK Group, biedt juist in volatiele tijden een stevig houvast. Ze staat voor de bereidwilligheid om met snelle aanpassingen adequaat te kunnen reageren op veranderingen in de markt.”

Werner Heilos gaat op 71-jarige leeftijd met pensioen. Hij slaagde in de zware taak om de MHK Group na het overlijden van oprichter en voorzitter van de raad van bestuur Hans Strothoff structureel te heroriënteren en te zorgen voor continuïteit en een stringente bedrijfsontwikkeling. Werner Heilos: “De kracht van MHK lag altijd al in de diverse talenten en de ervaring van de mensen die MHK vertegenwoordigen. Ik wens Volker Klodwig een goede start in ons team.”

Werner Heilos

Volker Klodwig is als executive vicepresident bij BSH Hausgeräte GmbH in München nog tot eind 2022 verantwoordelijk voor de regio Europa. Als lid van de Europese managementboard leidt hij merkoverkoepelend alle verkoop- en marketingactiviteiten van BSH in Centraal- en Oost-Europa, het internationale keyaccountmanagement en de OEM-activiteiten. Daarvoor was hij als zaakvoerder in verschillende functies verantwoordelijk voor de geslaagde opkomst van de BSH-merken.

MHK Group AG, gevestigd in Dreieich, is met meer dan 3.600 handelspartners een vooraanstaande gemeenschap van middenstandsbedrijven die actief zijn in handel en ambacht op het gebied van huis en wonen in Europa. De verwachte omzet van de groep voor 2022 ligt momenteel boven die van het succesvolle jaar 2021.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.