Platform over design en techniek in de keukenbranche
Volledig recyclebaar duurzaam keukenblad verovert stevige positie in de markt
Cosmolite Grey Argo Keukenblad Selsiuz – Lanesto Copper PITT-cooking.

Volledig recyclebaar duurzaam keukenblad verovert stevige positie in de markt

Nooit meer afval

Als je als fabrikant vanuit een groene ondernemersgeest oog hebt voor de toekomst, dan is het geen verrassing dat je op een gegeven moment een 100% recyclebaar keukenblad op de markt weet te brengen. Aan het woord is Ben van Elk, verantwoordelijk voor de marketing bij Dekker Zevenhuizen. “Dit duurzaam keukenblad, Cosmolite, bestaat voor 100% uit mineralen van industrieel natuursteenafval met bindhars. Het heeft dezelfde eigenschappen en dezelfde uitstraling als composietsteen. De collectie bevat verschillende kleuren waardoor er een duurzaam keukenblad is voor elke keuken, in welke stijl dan ook!”

Cosmolite Beige Igea Keukenblad met Spoelbak Lanesto kraan Sturdy Black

Ben legt graag uit hoe het procedé werkt. “Van het basismateriaal van Cosmolite, het steenafval, worden één voor één platen geperst waardoor er mooie, lang geaderde patronen ontstaan. Die platen bewerken wij dan tot een keukenblad. Let wel: we hebben het dus over een keukenblad dat eindeloos gerecycled kan worden. Na gebruik wordt het materiaal gecrusht, waarna het opnieuw gebruikt kan worden om nieuwe keukenbladen van te maken. De optelsom is grote winst: nooit meer afval!”

Geschikt voor de keuken

De combinatie van mineralen uit industrieel afval (lees: restmateriaal afkomstig uit de steenindustrie), bindhards en het fabricageproces zorgen er voor dat het blad niet poreus is. Precies daarom is deze geschikt voor gebruik in de keuken. “Voor het oppervlak zijn er twee verschillende afwerkingen: gepolijst (p) en grain (g). De bladdikte is standaard 12 mm, maar het blad kan ook met een rand tot maar liefst 100 mm dik afgewerkt worden.”

Het schoonmaken van Cosmolite is geen enkel probleem, zo stelt Ben. “Dus: praktisch in onderhoud! Bij dagelijks gebruik maak je het
keukenblad schoon met een sopje waarna je het droogt met een doek. Zo simpel is het.” •

Voordelen Cosmolite

  • 100% recyclebaar;
  • Natuurlijke uitstraling;
  • Watervast;
  • Krasbestendig bij normaal gebruik;
  • Hygiënisch;
  • Redelijk hittebestendig;
  • Onderhoudsvriendelijk;
  • Patronen lopen door in de rand;
  • PITT cooking mogelijk
Cosmolite Meteor Ice Keukenblad met Selsiuz kraan spoelbak Lanesto Inox.

Over Dekker Zevenhuizen: duurzame keukens al sinds de jaren ‘30

Het bedrijf is opgericht in 1930 en al jarenlang toonaangevend in de Nederlandse woonmarkt. Als familiebedrijf is Dekker gespecialiseerd in het bewerken van hoogwaardige materialen tot maatwerkbladen voor de keuken en badkamer. Dat het bedrijf dat doet met oog voor mens, milieu en maatschappij staat bij de organisatie en haar medewerkers voorop. Daardoor staat de ontwikkeling van duurzame alternatieven altijd boven aan de prioriteitenlijst. Het doel? De eindklanten moeten zo goed mogelijk worden begeleid bij de keuze voor duurzame keukenbladen. 

Dekker Zevenhuizen is ondanks haar grootte een echt familiebedrijf. Continuïteit is het belangrijkste doel. Precies om die reden is maatschappelijk verantwoord ondernemen een vanzelfsprekendheid binnen de organisatie. Daarbij gaat het om veel meer dan het milieu alleen. Het gaat om de hele context van ondernemen: menselijke, milieu- en economische facetten. Die loyaliteit naar de toekomst geldt zowel voor de inrichting van het productieproces als voor de omgang met het personeel, de rol in de handelsketen en de aanwezigheid in de directe omgeving.     

Dekker Trend Centre

Breng een inspirerend bezoek aan het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen. Alle kleuren uit de Cosmolite collectie zijn daar te bekijken. Het is alleen op afspraak te bezoeken.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.