Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘We durven weer voor kleur te kiezen in de keuken!’   
Je kunt het bruin noemen. Maar je kunt het ook de kleur van verroest staal noemen. Brass Brown is in ieder geval een inspirerende eyecatcher!

‘We durven weer voor kleur te kiezen in de keuken!’   

Verrassende introductie van maar liefst vier nieuwe kleuren voor het RVS keukenblad

Inox, oftewel RVS, staat al jarenlang in de markt bekend als een keukenblad met veel praktische voordelen. zoals dat het eenvoudig in het onderhoud is, staat voor een stukje duurzaamheid en het feit dat het makkelijk schoon te maken is. Dit geldt vanzelfsprekend niet alleen voor de professionele keuken maar ook voor het gebruik van de keuken door de particulier in de eigen woning. Deze eindgebruiker kiest echter steeds vaker voor kleur. En dat kan nu! Zelfs met een RVS keukenblad. 

Koper (Wheathered Copper) past prima in de keuken van nu.

Dit is goed nieuws voor elke keukenontwerper of -bouwer, die zijn eigen opdrachtgevers en klanten wil inspireren, want er ontstaan meer combinatiemogelijkheden. De keuken wordt dus nóg mooier, nóg persoonlijker én nog meer op maat!  Wat wil een mens nog meer?

Bij Dekker Zevenhuizen bewijzen ze dan ook met de introductie van vier nieuwe kleuren andermaal dat het credo ‘regeren is vooruitzien’ onverminderd van toepassing is. Want die vier nieuwe kleuren sluiten dan ook naadloos aan bij de spectaculaire keukentrend Mystic Earth. 

‘Functionaliteit en comfort’ is de basis van die keukentrend. Luxe en gemak – zoals Dekker Zevenhuizen het omschrijft – krijgt méér vorm. “We kiezen voor een beleving in de keuken met grote contrasten in vormgeving en materialen”,  zegt Ben van Elk, verantwoordelijk voor de marketing. 

Bij deze introductie hebben we het – zo legt Ben uit – over een INOX warmgewalst keukenblad met COL-NOX afwerking. COL-NOX zorgt voor de kleur. “Het oppervlak van warmgewalst RVS voelt ruw aan en heeft een levendige kleur. Omdat de kleur verbonden is met de structuur van de plaat, die op hoge temperatuur ontstaat in het productieproces, zal iedere plaat altijd zijn eigen uitstraling houden.”

Ben legt uit dat hierdoor iedere plaat uniek blijft. “Het materiaal krijgt daardoor een heel eigen karakter.” Alle kleurtypes worden dan ook via een gespecialiseerde behandeling aangebracht: INOX-NOX. De kleuren van dit luxe keukenblad hebben een levendig patroon en zijn bestand tegen vocht.

De nieuwe kleuren zijn:

  • Haze, een witte kleur voor een gebalanceerde look;
  • Shimmer, een zwarte kleur voor een stoere look;
  • Brass Brown, de kleur van verroest staal; 
  • Wheathered Copper, een lichte koperkleur. 
  • Spoelbak en kraan

Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om The Finishing Touch. Ben: “Om blad en bak één geheel te laten zijn, wordt de spoelbak naadloos ingelast. Dat kan vanzelfsprekend in dezelfde kleur als het blad. Overigens is elke RVS spoelbak hiervoor geschikt. Het is daarnaast mogelijk om een bijpassende kleur uit de Lanesto Urban serie in Gold, Copper of Gun Metal te kiezen. De rand van de spoelbak naar het blad is altijd wat lichter van kleur omdat de rand gepolijst wordt.”

Achterwand   

Maar er is meer. Het 4mm dikke RVS is namelijk ook geschikt als achterwand. Deze is ook mooi in combinatie met een uni kleur keukenblad zoals Fenix. “Welke keuze ook wordt gemaakt: de keuken voelt eindelijk aan als een interieur op maat. Zo hoort het ook te zijn: Nederland durft weer voor kleur te kiezen.”

Bezoek het Dekker Trend Centre in Zevenhuizen. Kijk op www.dekkerzevenhuizen.nl en neem contact op met uw accountmanager, maak een afspraak en laat u door de prachtige collecties – met al hun combinaties – in het Trend Centre inspireren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.