Platform over design en techniek in de keukenbranche
Weet iemand de definitie van de droomkeuken? Gesprek met Sander van ’t Hoen van Novy. 

Weet iemand de definitie van de droomkeuken? Gesprek met Sander van ’t Hoen van Novy. 

Als je in de keukenbranche werkzaam bent, dan is het superinteressant om De Vraag Der Vragen eens voorgelegd te krijgen. Namelijk, wat is eigenlijk de definitie van de droomkeuken? Sander van ’t Hoen, General Manager voor Novy Nederland, wil de uitdaging – op zoek naar een antwoord op die vraag – wel aangaan. “Ik denk dat er anno 2021 minstens drie criteria zijn om te bepalen of je wel of niet met een ‘droomkeuken’ te maken hebt.”

Zuivere lucht dankzij recirculatie technologie.

“Als eerste dient een keuken vooral ‘gezellig’ te zijn. We zitten in de tijdgeest van ‘cocoonen’. De keuken wordt gezien als The Place To Be. De keuken is niet meer een afgezonderde plek in de woning. Eigenlijk bepaalt de keuken de sfeer in de woning. Als je het dan specifiek hebt over kleuren en materialen… Wel, dan is de kleur zwart, soms gecombineerd met groen, een ware eyecatcher om de huiskamer-achtige setting te creëren. De keuken wordt tegenwoordig gezien als een leefruimte.”

Innovatief en vooruitstrevend karakter.

Ruimtewinning

“Ten tweede is ruimtewinning nu dé uitdaging. Want, als je van de keuken de plek wilt maken waar iedereen uit de familie centraal samenkomt dan wil je wel slim met de beschikbare vierkante meters omgaan. Hoe je dat kunt doen, die ruimtewinning? Wel, het integreren van bijvoorbeeld de afzuigkappen in de kookplaten is eigenlijk al Daily Business. Een afzuigkap mag in ieder geval niet meer in het zicht hangen. Dus – zoals gezegd – óf geïntegreerd in de kookplaat óf in het plafond. Voor het specifiek designen van een keuken zitten daar dan ook de kansen.”

Decoratieve eilandafzuigkappen.

Duurzaamheid

“Natuurlijk is de aanwezigheid van een energiezuinig component ook essentieel, als derde criterium. Het gaat immers ook om een stukje duurzaamheid. Dat vereist nog wel een goed verhaal van ons naar de markt toe, want de transitie van gas naar inductie is niet alleen een verhaal van de apparatuur zelf. Vergeet niet dat je daar bijvoorbeeld ook andere pannensets voor nodig hebt. En wat te denken van de recirculatie? Het filteren van de kookluchtjes en het terugblazen van verse lucht in de ruimte is soms een uitdaging. Toch zijn daar prachtige mooie nieuwe ontwikkelingen op te zien. Inmiddels bereiken we met de apparatuur al een filtercapaciteit van 96%. Het kán dus wel allemaal.”

Sander legt uit dat Novy – als specialist in de keukenbranche – altijd inspeelt op nieuwe trends. “Dat geldt dus ook voor nu. Wij willen niet alleen de hoogste kwaliteit leveren, maar ook nog apparatuur die er prachtig uitziet. High-tech is misschien wel het juiste frame dat we aan onze producten kunnen hangen. Want, we zijn altijd op zoek naar rendement: dus, de energierekening mag niet onnodig hoog belast worden als je in de keuken bezig bent. Maar ook stilte: we willen de afzuigkap niet meer horen. En, wat te denken van de communicatie – via WIFI – tussen de kookplaat en de afzuigkap? Power, Connecting en Silence. Dat is de basis waar we voor gaan en als die onderdelen goed zijn geborgd in het ontwerp van de keuken van nu, dan durf ik hier zéker wel te stellen dat we de bijna ultieme definitie van De Droomkeuken goed te pakken hebben.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.