Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zelfreflectie
Geert-Jan Engbers Algemeen directeur van Kemie

Zelfreflectie

Zelfreflectie is een belangrijke competentie en hét instrument voor persoonlijke en professionele groei. Sta eens stil bij je eigen doen en laten, kijk terug op je eigen ervaringen en welke keuzes je daarbij maakt, welke vaardigheden je inzet en hoe dat voelt. Zo leer je jezelf kennen en kun je je verder ontwikkelen.

Door middel van zelfreflectie heb ik voor mezelf inmiddels vier kernwaarden gedefinieerd, die mij zowel zakelijk als privé helpen. 

Passie

Passie is niet iets wat je aan kunt leren, maar wat je voelt. Het zorgt ervoor dat je diep geïnteresseerd bent in iets, waardoor je er meer van wilt weten. Of passie zorgt ervoor dat je misschien zelfs gaat uitblinken in iets, zonder dat het veel pijn en moeite kost. Het is ook een drijfveer waardoor je beter kunt relativeren. Niet iedereen kan zijn passie zo 1-2-3 opnoemen, maar iedereen heeft het, daar ben ik van overtuigd. En als je een passie voelt en die ook nog professioneel in kunt zetten, kom je vanzelf aan bij de tweede kernwaarde:

Plezier

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, daar geloof ik echt in. Je moet zelf elke dag zorgen dat je plezier voelt. Hoe ik dat doe?  Ik zet humor in. Samen met mijn compagnon hebben we altijd plezier. Er gaat geen dag voorbij zonder te lachen. Natuurlijk zijn er wel eens hobbels; er is elke dag wel iets, maar daar moet je niet om gaan chagrijnen. Zelfs om je eigen tekortkomingen kun je lachen. Dat kan heel verlichtend zijn! 

Met elkaar

Met elkaar maak je plezier, deel je een passie, werk je samen, vul je elkaar aan of versterk je elkaar. Ook heel belangrijk dus. De som van twee mensen die goed met elkaar samenwerken, is zoveel meer waard dan de som van de individuen. Dus; ga op zoek naar goede samenwerkingen.

Bovenstaande drie kernwaarden zijn ook de visie van ons bedrijf: ze drijven ons, ze verbinden ons en hierin versterken wij elkaar. Persoonlijk heb ik nog een vierde kernwaarde:

Groei

Ik vind het zó belangrijk dat je leert van de dingen die je doet. Ogen en oren openhouden, fouten zien en verbeteren waardoor je groeit. Fouten maken mag, dat overkomt iedereen. Maar je hebt er pas wat aan als je er wat mee doet en van leert. Dán is het groei. Ik daag je uit om jezelf eens af te vragen of jij met je passie bezig bent. En dan bedoel ik niet per se: wat is je passie, maar welke elementen van je werk of je privéleven hebben echt met passie te maken? Vaak is het dat onderdeel waar je een grote fascinatie voor hebt. Gelukkig merk ik dat er in de keukenbranche ook veel partijen zijn die daar mee bezig zijn, waarde aan hechten en dat ook zo voelen. Meestal is het ambachtswerk gecombineerd met innovatieve technieken, waar veel vakmanschap bij komt kijken. Wat dat betreft heb ik het getroffen in mijn professie, waarin we met plezier, met passie én met elkaar werken. Hoe is dat bij jou? Tijd voor wat zelfreflectie misschien? 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.