Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zwart is here to stay

Zwart is here to stay

Een trendkleur die evolueert naar een tijdloze klassieker? Dat is het gebruik van zwart in de keuken. Puur technisch gesproken is zwart zelfs geen kleur, eerder het ontbreken van alle andere kleuren. Welke omschrijving je ook gebruikt, zwart zorgt voor een elegant en intens resultaat.

Het is Blanco niet ontgaan dat zwart populair is en blijft. De fabrikant houdt steeds de vinger aan de pols wat betreft trends. “Zwart blijft inderdaad een veelgevraagde kleur in keukens en bij uitbreiding mode en kunst”, bevestigt Blanco. “Wat begon als een trendkleur groeit nu uit tot een blijver, een tijdloze kleur die van bijvoorbeeld een keukenkraan een opvallende highlight maakt. We spelen op deze vaststelling in met de voorstelling van onze kranen en spoeltafels in de Silgranit® PuraDur® reeks in een diepzwarte afwerking. In primeur tijdens Batibouw te ontdekken.”

Gecombineerd met een werkblad in een lichtere kleur zorgen de kranen en spoelbakken in Silgranit® PuraDur® zwart voor een mooi en intens contrast.

 

Nieuwe kleur, gekende eigenschappen

Silgranit® PuraDur® is een gekende waarde binnen het ruime assortiment van Blanco. Het door de fabrikant zelf ontwikkelde materiaal, een combinatie van harde granietdelen en hoogwaardig acryl, beschikt over interessante eigenschappen voor gebruik in een keuken. De granietdelen zorgen voor een hard en krasvrij product terwijl het acryl een glad oppervlak zonder poriën geeft. Het onderhoud is dus heel makkelijk. “De nieuwe kleur vervoegt de bestaande afwerkingen”, voegt de fabrikant toe. “De eigenschappen van het materiaal blijven uiteraard ongewijzigd. Kranen en spoeltafels in Silgranit® PuraDur® zwart zijn dus onderhoudsvriendelijk, krasbestendig, hittebestendig tot maar liefst 280 graden, kleurvast, resistent tegen voedingszuren en schokbestendig. Bovendien zijn ook passende mengkranen in hetzelfde zwart beschikbaar.”

Nieuwe kleur, dezelfde eigenschappen: Silgranit® PuraDur® zwart.

 

Diep en intens

Noem Silgranit® PuraDur® zwart niet zomaar zwart. Blanco bereikt het speciale, diepe karakter van haar zwart met een speciaal ontwikkelde techniek. “Je kan het effect best omschrijven door het te gaan vergelijken met een andere Silgranit®-kleur, namelijk antraciet”, legt de fabrikant uit. “De levendige structuur van granieten werkbladen vinden we terug bij Silgranit® PuraDur® antraciet terwijl Silgranit® PuraDur® zwart eerder uitmondt in een rustige en elegante sfeer.” Blanco ziet twee sprekende designoplossingen voor de nieuwe zwarte afwerking. Enerzijds gecombineerd met een werkblad in een lichte kleur waardoor het samenspel met de zwarte spoelbakken en kranen zorgt voor een intens zwart-wit contrast, of anderzijds als onderdeel van een geheel zwarte keuken waardoor andere ‘objecten’ op het voorplan treden. Denk maar aan stoelen, tafels, verlichtingsarmaturen, schilderijen of andere (kleurrijke) accessoires.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.