Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zwitserse koploper op weg naar een groene toekomst
De Combair 60 V6000 en de CombiSteamer 45 V6000 in een platinum finish: pareltjes voor de keuken.

Zwitserse koploper op weg naar een groene toekomst

Niet alleen in de producten, ook in de processen

Als Zwitsers bedrijf zit respect voor de natuur en de leefomgeving V-ZUG in de genen. De organisatie zet dan ook stevige stappen naar een volledig duurzame werkwijze en dito toekomst van de sector. Dit doet het bedrijf aan de hand van energie- en waterbesparende innovaties bij hun toestellen, maar ook door in het productieproces steeds op zoek te gaan naar hoe het beter en minder belastend voor het milieu kan.

Dankzij een reeks maatregelen draait de fabriek dan ook al sinds 2020 100% CO2-neutraal. Toch is het doel daarmee niet bereikt: net als bij de zuinigheid en de prestaties van hun keukentoestellen, sleutelen ze ook wereldwijd verder aan een groene toekomst.

Zo zuinig mogelijk

Huishoudtoestellen zijn voor het gemiddelde gezin de grootste energievreters. Het loont zich dan ook voor de consumenten om te kiezen voor slimme apparaten die hen zo zuinig mogelijk bijstaan in het dagelijks leven. Zo heeft V-ZUG met de AdoraDish V6000 als eerste bedrijf ter wereld een vaatwasmachine met warmtepomp gelanceerd. Met de stoomoven CombiSteamer V6000 45, de bakoven Combair V6000 60, de CombiCook­­Top-kookplaat en CoffeeCenter V60000 45-koffie­machine zetten ze een reeks huishoudtoestellen met verbluffende prestaties en een al even indrukwekkend A tot A++ energielabel neer.

De stoomoven CombiSteamer V6000 45.

Om het overzicht bij zoveel vernuft niet te verliezen, biedt V-ZUG EcoManagement bij sommige toestellen aan. Dit is een slimme manier om het verbruik van energie en/of water op te volgen. Het werkt heel eenvoudig: de gebruiker selecteert het energiebesparende programma tijdens het wassen of drogen om het huishouden zo nog energie-efficiënter te runnen. De mooiste bijvangst? Een lagere energierekening!

Minder grote voetafdruk

Ook op grote schaal streeft V-ZUG naar het minimum in energieverbruik en vervuiling. Zo worden de productielijnen voor 100% voorzien van herwinbare energie uit waterkracht, draait het logistieke centrum ZUGgate in Zwitserland volledig op energie uit het eigen zonnepanelenpark (één van de grootste uit het kanton) en wordt het belaste grondoppervlak beperkt door te kiezen voor verticale fabrieksgebouwen met een minder grote voetafdruk. Voor de bouw van die gebouwen worden telkens zoveel mogelijk duurzame materialen – zoals lokaal hout (voor de Zephyr Hangar) en gerecycleerd beton (voor het Zephyr East-gebouw) – ingezet. Met deze laatste toepassing van gerecycleerd beton, realiseert V-ZUG het grootste project in zijn soort in Zwitserland.

De bakoven Combair V6000 60 van dichtbij.

Maar dat is nog niet alles: op de werkvloer worden zowel bij medewerkers als in de dagelijkse werking duurzame (mentaliteits-)wijzigingen doorgevoerd. Denk onder meer aan een doordacht afvalbeleid, een mobiliteitsplan met beloningssysteem, beperktere travel policy en een goede compensatieregeling, et cetera. Het zijn allemaal maatregelen die moeten helpen de ecologische voetafdruk van het bedrijf tegen 2030 met nog eens 80% te laten dalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.