Gut Böckel was voor Elementi di Cucina de ideale plek om hun inductiefornuis nog eens goed te presenteren aan de bezoekers van de Küchenmeile. NuovaCucina trok veel aandacht van het publiek. In samenwerking met Hanant Kitchen Appliances, Tulip Cooking en Steelmasters stonden er louter interessante producten in de showroom.
“Het is ons enorm bevallen”, zo reageert Marc ter Braak, als we vragen naar zijn ervaringen. “We hebben drie fornuizen meegenomen en deze ook daadwerkelijk aangezet. Zo konden we het best ons verhaal doen. Eén van de doelen tijdens de Küchenmeile qua presentatie was om te laten zien dat het fornuis naast 3-fasen uitstekend op 2 groepen aan te sluiten is. Maar wij hebben laten zien dat hij zelfs op de tijdelijke 1-groeps noodvoorziening heel erg goed presteert, waarmee we het volgende probleem hebben opgelost: de beschikbare stroomvoorziening thuis bepaalt niet langer of iemand wel of niet kan genieten van een Elementi di Cucina fornuis.”
Marc vertelt verder: “Maar de twintig standenknop die het gasgevoel terugbrengt, is ook een prettig onderwerp om over te spreken. Traploos inductie kunnen bedienen met de knop in die twintig standen zorgt voor interesse. Daarnaast hebben we ook hele lage warmhoudstanden die lager liggen dan een sudderstand. We merkten dat veel dealers de moeite namen om ons even te bezoeken, omdat ze na alle marketing toch nieuwsgierig werden.”
Als wij met Keukenbouw in de showroom lopen, zien we enthousiasme. Marc: “We hebben veel reacties, nieuwe klanten én showroombestellingen gekregen. Dus voor ons is het een fijne beurs geweest en een bevestiging dat we iets goeds op de markt gezet hebben. Deze bevestiging kregen we trouwens nog een keer, omdat er ook internationale interesse is getoond. En dan denk je weleens van: ‘daar staan we dan als twee jongens uit Enschede’… Al deze interesse bevestigt het unieke karakter van
ons inductiefornuis.”
De hele stand ook in combinatie met SenzaNome en Tulip Cooking en Steelmasters had een interessante sfeer van nieuwigheden. Marc: “Soms ben je vooraf bang dat het een uithoekje is op Gut Böckel, maar dat bleek niet het geval. Het is over de hele stand druk geweest en had het een gezellige uitstraling.”
Het NuovaCucina fornuis werd ontwikkeld door de broers Han en Marc ter Braak oprichters van Elementi di Cucina. Door hun diepgaande kennis van fornuizen is dit Nederlandse merk sinds 2018 een voortrekker in de overgang naar duurzaam koken zonder gas. De fornuizen van NuovaCucina zijn niet zomaar inductie-apparaten. Er is een product ontwikkeld dat zowel praktisch als milieuvriendelijk is. Daarnaast is er bewust gekozen voor lokale producenten wat niet alleen kwaliteit waarborgt, maar tevens de CO2-uitstoot halveert ten opzichte van conventionele fornuizen.
Wat bezoekers aan Gut Böckel nu met eigen ogen konden zien, is dat het fornuis er ook nog erg goed uitziet. Het is namelijk een combinatie van ideale werking én een goed design. Al is de belangrijkste USP misschien wel onzichtbaar. Onder andere dankzij een speciale aansluiting kan het fornuis zonder 3-fasenaansluiting werken, wat het ideaal maakt voor keukens met beperkte elektrische capaciteit. Dit bespaart klanten niet alleen extra installatiekosten, maar maakt het NuovaCucina-fornuis ook toegankelijker.
Het fornuis is beschikbaar in vijf kleuren, waaronder het populaire matzwart, klassiek wit, roestvrij staal, pinegreen en hoogglans zwart. Bovendien heeft het fornuis een geïntegreerde afzuiging, een oven van 89 liter met een A+ energielabel, en een innovatieve CleanAir-plasmafilter. Deze filter, die gecertificeerd is, zorgt voor een schone en gezonde keukenlucht.
De NuovaCucina is ontworpen voor de moderne keuken en biedt zowel knopbediening als een optionele touch-interface, wat bijdraagt aan een gebruiksvriendelijke ervaring
Neem dan rechtstreeks contact op met Elementi di Cucina.
Contact opnemen