Keller Keukens en het landgoed Gut Böckel, dat is een match made in heaven. Traditiegetrouw streek de fabrikant neer in het Haferhaus van het prachtige domein om er samen met Jetstone en Caesarstone tijdens de Küchenmeile haar noviteiten te presenteren.
‘Never change a winning team’, dachten ze bij Keller Keukens. Zo komt het dat ook dit jaar het Haferhaus op landgoed Gut Böckel het fraaie decor was van de noviteitenparade van de keukenfabrikant uit Bergen op Zoom. Centraal in het Haferhaus zorgde Keller Keukens opnieuw voor een eyecatcher van een keukenopstelling, weliswaar minder frappant vormgegeven dan die van de vorige editie, maar zeker zo interessant dat het gespreksstof onder de bezoekers opleverde. We zagen de connectie tussen keuken en leefruimte verschijnen, met de nieuwe designinvloeden die dit tot gevolg heeft (denk aan Japandi, red.) én die dus door Keller in de keukenopstellingen werd geïntegreerd. “Voor een fraaie presentatie van onze materialen bieden we onze dealers een vernieuwd grepenbord en een serie presentatiekasten aan waarin moodboards, grepen en greeplijsten kunnen worden getoond”, voegt Geert van Bouchaute van Keller toe.
Naast het nieuwe POS-materiaal ontdekten we in het Haferhaus tal van noviteiten om het jaar 2025 goed in te zetten. Dat de bijkeuken een interessante toevoeging aan het assortiment is, hoeven we niet meer uit te leggen. Keller stelde hieromtrent een nieuw idee voor om, dankzij het gebruik van een nieuw scharniersysteem, de deur naar binnen te laten openen in plaats van naar buiten. “Misschien niet het meest in het oog springende nieuwtje, maar wel een aanzet tot nieuwe ideeën”, aldus Geert. “Meer zichtbaar zijn de kleuren en decors in de Comfort en Trend Collection die we aanvullen met ribbels, rustige houtdecors en een luxe kaderfront, die de creatie van diverse stijlen mogelijk maakt. Onze Master Collection, gericht op trends en stijlen die wat langer aanhouden, is volgend jaar aan actualisatie toe. Het koele grijs verdwijnt, warmer grijs, met voorop de nieuwe kleur Fossielgrijs, en aardse tinten komen ervoor in de plaats.”
Twee jaar geleden introduceerde Keller Keukens op de Küchenmeile haar glaskastenprogramma. Een succes. Dit jaar zagen we een uitbreiding op dit programma met de toevoeging van een glasdeur in rookglas met een bronzen omlijsting. “Een veelzijdige deur”, benadrukt Geert. “En zeker als je deze combineert met een nieuwe bijpassende greeplijst.”
Wellicht hét paradepaardje van de Küchenmeile 2024 van Keller Keukens was wel de biobased keuken enduura®, het resultaat van een researchtraject dat enkele jaren in beslag nam. “Biobased betekent dat deze keuken gemaakt wordt zonder dat primaire grondstoffen nodig zijn”, legt Geert uit. “Wat gebruiken we dan wel? Reststromen uit de landbouw en de industrie leveren ons de nodige bouwstenen om deze keukens te produceren. We tonen het hier mooi in de enduura®-opstelling. We laten de bezoekers aan de hand van enkele kokers ontdekken welke bestanddelen het zijn. Het basisbestanddeel van de lijm is bijvoorbeeld zonnebloempitten, maar ook houtzaagsel en rietsuiker zijn essentiële ingrediënten om een enduura®-keuken te maken. Het resultaat is een keuken die volledig te recyclen is maar ook volledig vrij is van vluchtige organische stoffen. De toekomst?”