Platform over design en techniek in de keukenbranche
Handhygiëne en desinfectie
DELABIE ontwerpt ook kranen voor publieke ruimten, die perfecte handhygiëne combineren met een optimale waterbesparing.

Handhygiëne en desinfectie

Sinds de coronapandemie zijn het wassen en desinfecteren van de handen een nog belangrijker aandachtspunt geworden in sanitaire voorzieningen in openbare ruimten en keukens (van restaurants, cafés, bars et cetera). 

Maximale aandacht voor hygiëne en contactloze oplossingen zijn zeer in trek. Het voorkomen van bacterie-overdracht gaat echter gepaard met een hoog water- en energieverbruik. Het is nu meer dan ooit nodig om sanitaire producten te installeren die voldoen aan de vereisten van publieke ruimten.

Diverse oplossingen

Al tientallen jaren biedt DELABIE de beste oplossingen op de markt voor het wassen en desinfecteren van de handen in openbare sanitaire ruimtes en professionele keukens. Van elektronische kranen en zeepverdelers tot zelfsluitende en mechanische kranen; al deze producten zijn ontworpen om aan de hoogste hygiëne-eisen te voldoen. Zo sluiten elektronische kranen automatisch enkele seconden na activering. Geen handmatig contact,
maximale hygiëne verzekerd.

De SXS handwasbakjes van DELABIE voldoen aan de hoogste hygiënenormen. De mechanische versies garanderen een handenvrij gebruik dankzij een soepele kniebediening. De elektronische versies werken volledig contactloos.

Water vrij van ziekteverwekkende bacteriën

De elektronische kranen van DELABIE bieden een extra voordeel dankzij de periodieke spoelfunctie. Als de kraan gedurende lange tijd niet wordt gebruikt (gesloten sanitair, afgelegen plaats, onbezette hotelkamer et cetera), wordt elke 24 uur na het laatste gebruik een automatische spoeling gerealiseerd. Het water circuleert dan in de kraan en de leidingen, waardoor de verspreiding van bacteriën wordt beperkt. Sommige kranen kunnen ook worden uitgerust met antistagnatie elektroventielen (patent DELABIE). Eindfilters (Biofil) zijn ook een preventieve of curatieve oplossing om bacterievrij water te garanderen.

Handen drogen

Ten slotte is een andere essentiële stap in de handhygiëne het drogen. Het risico op overdracht van bacteriën wordt immers groter op een natte huid. Het assortiment DELABIE-accessoires biedt vele modellen handdoekverdelers en -houders die vervaardigd zijn uit bacteriostatisch roestvast staal, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn.

90% water- en energiebesparing 

Door de pandemie is de frequentie van het handen wassen over het algemeen verdrievoudigd en de wastijd verdubbeld. Met een conventionele kraan ziet de gebruiker tijdens het inzepen van de handen liters water wegstromen, wat tot wel 40 à 50 seconden kan duren voor een goede handwasbeurt. De overconsumptie van warm en koud water is dus sterk toegenomen en kan oplopen tot bijna 60 liter water per dag per persoon. Het is dan ook hoog tijd om op alle openbare plaatsen systematisch kranen te installeren die niet alleen een maximale hygiëne garanderen, maar ook een aanzienlijke waterbesparing. De ecologische en economische uitdaging mag niet uit het oog worden verloren en blijft van cruciaal belang.

Alle producten van DELABIE zijn ontworpen om aan de hoogste hygiëne-eisen te voldoen en daarmee geschikt voor professionele keukens .

De DELABIE-oplossingen kunnen tot 90 procent water besparen door het gefaseerd gebruik (kraan sluit automatisch na het natmaken en afspoelen van de handen) en door het debiet te beperken tot drie liter in plaats van de gebruikelijke negen liter.

Labels en milieuvriendelijke aanpak van gebouwen

De prestaties van de elektronische en zelfsluitende kranen van DELABIE op het gebied van water- en energiebesparing maken het mogelijk de beste niveaus van de bestaande milieukeurmerken te behalen. Een vereiste bij nieuwbouw of renovatie van gebouwen.

Samengevat: het DELABIE sanitair dat speciaal werd ontwikkeld voor utiliteiten beantwoordt naast een perfecte handhygiëne en een optimale waterbesparing ook aan andere vereisten. Tegenwoordig moeten openbare toiletten ook mooi zijn, want het sanitair wordt vaak beschouwd als uithangbord.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.