Platform over design en techniek in de keukenbranche
SMEG presenteert nieuwe innovaties en designs tijdens EuroCucina 2024

SMEG presenteert nieuwe innovaties en designs tijdens EuroCucina 2024

Where Technology and Design shape new horizons

Afgelopen week hebben wij tijdens de Eurocucina op de Salone del Mobile in Milaan nieuwe innovaties en designs gepresenteerd. De organisatie telde een recordaantal van in totaal 361.417 bezoekers. Onderaan dit artikel vindt u de mogelijkheid om onze stand virtueel te bezoeken.

ISOLA – design collectie met Stefano Boeri Interiors

Where Technology and Design shape new horizons – De Isola collectie wordt gekenmerkt door afgeronde hoeken, verrassende en revolutionaire verlichting en zichtbare hoogtes. In plaats van de kookplaat te verstoppen in het gehele keukendesign, wordt de kookplaat juist een integraal onderdeel van het keukenontwerp. “Isola” staat dan ook voor eiland in het Italiaans, waarbij de kookplaat het zichtbare eiland op het keukenblad vormt.

De volledige collectie omvat:

– Inductiekookplaten
– Inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging
– Hangende afzuigkappen met revolutionaire belichting 
– Hangende lichtrails, te combineren met de inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging

Nieuwe kleuren FAB retro-koelkasten en Portofino fornuizen

Met de FAB retro koelkasten proberen we altijd voorop te lopen in de laatste trends qua kleur. Tijdens de beurs hebben wij 9 nieuwe kleuren gepresenteerd van de koelkasten. Het is nog steeds mogelijk voor iedereen om te stemmen op de favoriete kleur, klik hier om uw stem uit te brengen. Een deel van deze kleuren zullen wij later dit jaar lanceren als nieuwe special in de collectie.

Naat de FAB koelkasten hebben wij dit jaar ook de Portofino fornuizen voorzien van een nieuwe afwerking en hier is het ook mogelijk om uw stem uit te brengen. Daarnaast zullen er ook technische verbeteringen worden geïntroduceerd op de Portofino fornuizen waardoor er beter omgegaan wordt met de beschikbare spanning tussen het kookplaat gedeelte en de oven(s).

Inbouwwijnklimaatkasten – nieuwe dimensies 

Naast het huidige assortiment inbouwwijnklimaatkasten zullen er nog twee nieuwe maten aan het assortiment worden toegevoegd, namelijk:
– 88 cm (tot 40 flessen)
– 178 cm (tot 83 flessen, met volledig eikenhouten ingebouwde sommerlierlade)

De inbouwwijnklimaatkasten beschikken over twee temperatuurzones en een universeel design wat te combineren is met alle SMEG designlijnen.

Deze wijnklimaatkasten zullen ook als eerste worden uitgerust met het nieuwe e-motion deursysteem, hiermee wordt de deur automatisch geopend bij aanraking en wordt deze ook weer automatisch gesloten. Dit systeem zal op termijn in alle wijnklimaatkasten worden geintroduceerd.

Nieuws over de inbouw producten

– Onze premium design lijn Dolce Stil Novo zal voorzien worden van een nieuw topmodel wat volledig greeploos is en dus beschikt over automatische deur opening en sluiting. Hierdoor is het mogelijk een nog strakker design in de keuken te bereiken.

– Inductiekookplaten en onze hood-in-hob kookplaten zullen voorzien worden van een nieuwe afwerking, namelijk mat zwart. Deze zal naast de al bestaande matte neptune grey afwerking beschikbaar komen.

– Naar aanleiding van klantonderzoek gaan wij onze vaatwassers aan de binnenkant voorzien van slimmere oplossingen. Zo komen er extra houders voor hogere flessen zodat deze niet omvallen (ideaal voor de bottle-to-go flessen of karaffen). Daarnaast komen er ook extra houders voor wijnglazen zodat deze na een groot diner ook snel en eenvoudig schoon worden.

(R)Evolutionary Cooking

Een nieuwe categorie binnen het klein huishoudelijke assortiment van SMEG. Onderdeel hiervan zijn o.a. vrijstaande inductiekookplaten en vrijstaande stoomovens (uitgerust met Galileo Multicooking Technologie). De eerste collectie vrijstaande stoomovens is binnenkort verkrijgbaar en wordt gekenmerkt door het iconische Jaren ’50 design. Daarnaast hebben we een nieuwe conceptuele designlijn gepresenteerd. Klik hier voor meer informatie.

House of Coffee – Mini Pro Espressomachine 

Ook het platform House of Coffee is uitgebreid met de nieuwe Mini Pro Espressomachine EMC02 en de daarbij horende Mini Pro Bonenmaler CGF02. De EMC02 bundelt de krachten van SMEG en la Pavoni voor de ultieme barista ervaring. Helemaal made in Italy en met een professionele look & feel. De Mini Pro komt met een compleet accessoire set (melkkan en tamper) en is uitgerust met o.a. een personaliseerbare LCD display, nauwkeurige temperatuur controle, een professionele portafilter (58 mm), manometer en drievoudig verwarmingssteem. De Mini Pro Espressomachine zal beschikbaar zijn in de drie kleuren wit, zwart en emerald green met een matte afwerking. 

SMEG x Dolce&Gabbana

Met Blu Mediterraneo hebben SMEG en Dolce&Gabbana de derde generatie samenwerking met elkaar gepresenteerd. Een ode aan de kleuren van Middellandse zee: van de puurheid van wit tot de sereniteit van blauw, de kleuren van de golven worden hierbij weerspiegeld op de apparatuur van de collectie. Een collectie waarbij de kleurnuances samenkomen met de levendigheid en elegantie van de majolica print. Deze collectie is volledig Made in Italy.

Dolomite premium koeloplossing

Luxe, extra grote inbouwkoelkasten en bijpassende wijnklimaatkasten voorzien van de kennis en geavanceerde technologieën uit de medische sector. Dankzij de overname van Fri.Med door de SMEG group, beschikken we over deze technologieën en produceren we deze collectie volledig in-house, made in Italy.

De koelkasten beschikken o.a. over een fotokalytische filter van het merk Vitesy, waardoor eten langer vers blijft, nare geuren worden verwijderd en bacteriën verminderd. Beschikbaar in verschillende breedtematen en naar eigen wens te combineren met elkaar. Bekijk hier de video voor meer informatie.

Inbouw barbecues voor de buitenkeuken

Buitenkeukens worden steeds populairder en hierin speelt SMEG in met een nieuwe productgroep en collectie, namelijk elektrische inbouw barbecues. Beschikbaar in 60, 90 en 120 cm met één tot drie grillzones. De temperatuur wordt eenvoudig door de verlichte knoppen aan de zijkant geregeld. Ze zijn afsluitbaar met een deksel van RVS en worden standaard met een teppanyaki plaat geleverd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.