Platform over design en techniek in de keukenbranche
Op bezoek Bij Familie Tieleman. “Het kopen van een keuken moet een feest zijn”
Familie Tiemelan. Staand v.l.n.r. Karin en Jan. Zittend v.l.n.r. Peter en Martin.

Op bezoek Bij Familie Tieleman. “Het kopen van een keuken moet een feest zijn”

Een feest, een unieke beleving, een compleet dagje uit. De aanschaf van een nieuwe keuken is een grote investering waar je jarenlang plezier van moet beleven en daarom moet het gehele proces ook echt een feest zijn! En dat is zeker geen loze belofte. Getuige de vele positieve, vaak handgeschreven, dankbetuigingen waar Tieleman trots mee uitpakt. En zeker ook de talloze awards, met onder meer de ‘Beste Keukenzaak van Nederland’ die tot driemaal toe in de prijzenkast terechtkwam.

De grote Waterstraat met interactieve visjesvloer.

​Een bezoek aan Tieleman Keukens is niet zomaar een bezoek. Je komt terecht in een bruisende omgeving die er helemaal anders uitziet dan een ‘gewone’ keukenshowroom. Het begint al bij het binnenstappen waarbij je niet meteen in de eerste opgestelde keuken terechtkomt maar als het ware in een hotellobby, compleet met ontvangstbalie en vriendelijke dame die je van harte welkom heet. De slogan ‘Welkom Thuis’ op de deur wordt meteen in actie gezet.

Van dorpstimmerman tot keukencentrum; al 60 jaar een hecht en zelfstandig familiebedrijf

Gezellig, leuk, onderscheidend. In ons bevlogen gesprek met Peter Tieleman, derde generatie directeur van Tieleman Keukens, komen deze woorden heel regelmatig terug. Toegegeven, voor een bezoek aan de showroom in Middelharnis moet je de tijd nemen. Hier staan immers maar liefst 60 keukens opgesteld. In alle mogelijke stijlen, formaten en voor elk budget. “We hebben er een eigen werkwoord aan gegeven”, lacht Peter. “Hier kom je niet naar keukens kijken, hier kom je een dagje Tielemannen. Wij bouwden, in samenwerking met ons hechte familieteam, hier een showroom die zijn gelijke niet kent, compleet met restaurant en mogelijkheid tot ontspanning voor de kinderen. Terwijl de ouders de keuken kopen, spelen de kinderen op de Playstations of kijken ze een film in onze compleet ingerichte bioscoop. Nadien een hapje in ons restaurant en wie weet is er nog wat tijd voor een toeristisch bezoekje hier op het eiland. Een dagje Tielemannen, een feest voor groot en klein.”

De rijke geschiedenis van het 60-jarige hechte familiebedrijf.

Klant is koning

Peter: “Natuurlijk adviseren wij onze klanten met plezier en enthousiasme met behulp van de vele opgestelde keukens. De vele stijlen volgen elkaar op en in onze drie unieke inspiratieruimtes leggen we alles tot in de puntjes uit over de mogelijke materialen en kleuren die toegepast kunnen worden. Onze Waterstraat vertelt alles over de mogelijke kranen. Inspiratie gaat verder in de grote monsterruimtes waar ook de monsters zelf groter zijn dan wat klanten in vele andere showrooms te zien krijgen. Geen verrassingen voor onze klanten op deze manier, de klant is immers koning. Onze LivingWall, waar we de keuken kunnen presenteren alsof je er in staat, creëert elke keer opnieuw een wow-moment en geeft een overzichtelijk beeld. De showroom is tevens continu in beweging; pas is ons restaurant volledig gerenoveerd, daarbij zullen we dit jaar zeker 12 nieuwe showroommodellen plaatsen volgens de laatste trends.”

Het complete wagenpark van Tieleman Keukens.

Eigen montagedienst

“Montage en service wordt bij Tieleman Keukens uitgevoerd door eigen vakmensen. Het plaatsen van een keuken is een zeer nauwkeurig werk waarvoor wij een team met uitsluitend zelf opgeleide monteurs in huis hebben. Vakmensen die zeer klantgericht werken en hart voor de zaak hebben. Onze eigen montage- en servicedienst maakt uiteindelijk het feest compleet!”, besluit Peter.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.