Platform over design en techniek in de keukenbranche
Zien is geloven bij Nederlandse producent van inductiefornuizen

Zien is geloven bij Nederlandse producent van inductiefornuizen

Italiaanse inspiratie, Duitse betrouwbaarheid, Nederlands vakmanschap

De term ‘zien is geloven’, kent u hoogstwaarschijnlijk wel. De redactie van Keukenbouw Magazine spreekt de laatste tijd regelmatig met ondernemers Han en Marc ter Braak van Elementi di Cucina. We zagen dan ook met eigen ogen dat dit bedrijf uit Enschede een luxe inductiefornuis met geïntegreerde afzuiging heeft geproduceerd. Gebouwd op basis van Italiaanse inspiratie, Duitse betrouwbaarheid, maar met Nederlands vakmanschap: nagenoeg alle producten zijn ontwikkeld en geproduceerd in ons eigen land.

De fornuizenmarkt is al enkele jaren flink in beweging. Begon het eerst met de opkomst van inductiefornuizen, later kwam daar de geïntegreerde afzuiging bij. Elementi di Cucina was de eerste leverancier met een fornuis met interne afzuiging. Die ‘voorsprong’ lijken ze niet meer te hebben weggegeven. Han ter Braak: “We groeien hard. Erg hard en dat terwijl de branche het toch wat moeilijk heeft.” Han heeft wel een idee hoe dat komt. “Mensen zijn steeds meer bezig hun huis zo duurzaam mogelijk te maken. De meeste beginnen met het plaatsen van zonnepanelen, waarop vervolgens de centrale verwarming van het gas wordt afgehaald. En dan komt er een moment dat het oude gasfornuis ook vervangen mag worden door een inductiefornuis. We zien namelijk dat onze vervangingsmarkt het goed doet.”

Ontdek de perfecte fusie van vorm, functie en flair met de NuovaCucina inductie fornuizen.

Betrouwbaar en kwaliteit

Uiteraard is het meer dan alleen dat, waarom het bedrijf zo succesvol is. Elementi di Cucina biedt uitstekende kwaliteit. “Made in Holland” zou je met een knipoog kunnen zeggen, want alle producten van het fornuis worden in Nederland gemaakt. Han: “En we werken zo groen en duurzaam mogelijk. Dit om te voldoen aan de toenemende vraag naar circulair ondernemerschap.” De ondernemer uit Enschede doelt hiermee niet alleen op het beperken van de transportbewegingen omdat deze zich voornamelijk in Nederland afspelen, maar ook op het gebruik van duurzamere materialen. Han: “Zo gebruiken we Magnelis staal dat niet alleen een lagere CO2 heeft in het proces, maar tevens een zelfhelende eigenschap kent. Snijranden en eventuele beschadigingen herstellen zichzelf, waardoor ergeen beschermlaag nodig is en het roest dus ook niet door. Eén van de USP’s bij onze fornuizen.”

Grote zuinige oven

Elementi di Cucina weet ook de uitdagingen het hoofd te bieden die een grote oven normaal gesproken met zich meebrengt. “Opmerkingen als ‘duurt lang om op te warmen, is bij onze ovens niet van toepassing”, zegt Han. “Uniek is namelijk de super snelle opwarmtijd van de oven: in 5-6 minuten tijd naar een temperatuur van 180 graden. Dit komt doordat het fornuis uitstekend geïsoleerd is en nagenoeg geen warmte verliest.” Tevens gebruikt Elementi di Cucina een inlinemotor die een goede bijdrage levert aan geluidsreductie, iets wat altijd een wens is van de consument. Tel daarbij op dat het fornuis handmade is, en het is overduidelijk dat de fornuizen van Elementi di Cucina gemaakt zijn door liefhebbers voor liefhebbers. 

Liefhebbers bieden kwaliteit

De broers Ter Braak zijn ware liefhebbers van fornuizen en dat zien we terug in elk detail van hun fornuizen. Han: “Bezoekers die hier binnenkomen, gaan enthousiaster weg dan ze vooraf hadden verwacht. Dit geldt ook voor de ondernemers die in eerste instantie nog wat voorzichtig reageerden. We hebben op dit moment 40 dealers en dit aantal lijkt nog wel te groeien.” Han: “Wij zijn ervan overtuigd dat we een perfect werkend inductiefornuis hebben dat innoverend is en het wow-effect uitstraalt. Het succes is onder andere te danken aan het feit dat we een 3-fasenaansluiting hebben kunnen voorkomen.” De NuovaCucina-fornuizen van Elementi di Cucina kunnen namelijk op slechts twee groepen aangesloten worden en dit gaat niet ten koste van het normale kookgemak. 

Met trots ontwikkeld en geproduceerd

De gebroerders Ter Braak zijn ervan overtuigd dat ware kwaliteit voortkomt uit lokale expertise en toewijding. “Elk product in ons assortiment is met trots ontwikkeld en geproduceerd in Nederland. Hierdoor zijn we niet alleen in staat om de kwaliteit van elk detail te waarborgen, maar ook om te investeren in de lokale economie en duurzaamheid te bevorderen”, zegt Han. “Kies je voor Elementi di Cucina, dan kies je voor een merk dat staat voor vakmanschap, innovatie en de Nederlandse erfenis van kwaliteit.” Dat kunnen wij wel schrijven, maar zien is geloven!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.