Platform over design en techniek in de keukenbranche
‘Altijd kokend water bij de hand leek me handig’

‘Altijd kokend water bij de hand leek me handig’

Een gesprek tussen consumenten

Twee drukke banen en een nieuw huis waar nog het één en ander aan moet gebeuren. Paola en Edo van Tilborgh hebben wel wat anders te doen dan uren in de keuken staan. Interieurideeën opdoen, bijvoorbeeld. Of even op adem komen tijdens een romantisch weekend Parijs. Hun Quooker biedt uitkomst. Wij vingen het volgende gesprek op. Leuk voor de keukenspeciaalzaak om te horen hoe de consumenten denken over een Quooker.

Ze leerden elkaar kennen op de werkvloer van een jong internetbedrijf en zijn nu al tien jaar een koppel. Onlangs werden ze eigenaren van hun eerste gezamenlijke koophuis in een lommerrijke wijk. Bomen, gefluit van vogels en een prachtig huis vol authentieke details gaven de doorslag bij de aankoop. Ze schakelden een interieurbouwer in om mee te denken over vervanging van de bestaande en suite en kregen de smaak al snel te pakken. Er kwamen deuren van glas en gepoedercoat staal van de vloer tot het plafond en blauwe wanden die mooi zacht kleuren bij de gerookte, wit geoliede parketvloer. In de keuken springen roze wanden in het oog, net als het marmeren aanrechtblad, waarop een Quooker Flex staat te pronken. 

Hebben jullie dezelfde smaak? 

Edo: “We zijn allebei zo dat we alles graag goed doen. We doen liever dingen níet, of nóg niet, dan dat we een compromis sluiten. En we kopen alleen spullen waar we blij van worden.”

Paola: “Edo houdt van strak en industrieel. Ik ben van de kleurtjes en de gimmicks.
Zo’n roze keuken is echt mijn ding.”

Paola en Edo hebben het prima naar hun zin in hun nieuwe woning.

Wie van jullie wilde een Quooker? 

Paola: “Edo.” 

Edo: “Altijd kokend water bij de hand, dat leek me handig. Bovendien wilde ik echt geen waterkoker op het aanrecht hebben.”

Paola vervolgt: “Toen we ons budget dreigden te overschrijden, zei ik: ‘laten we de Quooker schrappen. Nemen we gewoon zo’n gezellig fluitketeltje.”

Edo: “No way, zei ik. Ik ken dat met zo’n fluitketel. Daar heb je dan geen goede opbergruimte voor, dus staat ie altijd op het fornuis. En als je water wilt koken duurt het eindeloos… Ik had echt mijn zinnen gezet op die Quooker.”

Paola: “Er was vrij weinig ruimte voor discussie.”
Edo: “Volgens mij was jij een beetje bang, in het begin.”

Paola: “Ik dacht dat ik mijn vingers zou branden.”
Edo: “Daarvoor zit die druk-/draaibedieningsknop veel te slim in elkaar. Als je kokend water wilt tappen, moet je een heel andere handeling uitvoeren dan voor koud en warm water. Inmiddels is Paola stiekem ook helemaal pro-Quooker, hoor.”

Paola (grinnikend): “Ik moet toegeven: ik ben best blij dat je hem erdoor gedrukt hebt. Dat krijg ik dan ook veelvuldig te horen. Maak ik een kop thee, staat ie weer achter me: ‘Toch wel handig, hè?’” 

Waar gebruiken jullie hem voor? 

Paola heeft meteen haar antwoord klaar: “Pasta, rijst, aardappelen, couscous. Als er iets gekookt moet worden, gebruiken we de Quooker. En thee natuurlijk.” 

Edo: “Bouillon maken, dat gaat ook zo handig. We hebben meteen geïnvesteerd in een mooie pyrex maatbeker, voor bij onze Quooker.”

Paola: “Als een pan heel erg aangekoekt is, vul ik hem met kokend water en laat ik het vuil losweken.”

Edo vult meteen aan: “En, als we ijs opscheppen, doen we dat met lepels die we even onder de Quooker hebben gehouden. Het is gewoon supermakkelijk.”

Paolo: “We hebben onlangs een CUBE besteld zodat we ook gekoeld en bruisend water uit onze kraan kunnen tappen.”

Edo: “De conclusie was en is dan ook: maximaal genieten!” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.