Platform over design en techniek in de keukenbranche
De keuken verdient het juiste licht

De keuken verdient het juiste licht

De verlichting in de keuken kan deze maken of kraken. Misschien is deze uitspraak wat overdreven maar ze bevat wel een kern van waarheid. Verlichting is zeer belangrijk en zeker in de keuken. Deze is immers uitgegroeid tot een polyvalente ruimte waar verschillende dagelijkse taken (tegelijkertijd) worden uitgevoerd. En die vragen uiteraard allemaal een gepaste verlichting.

Wie keuken zegt, zegt meteen maatkasten, spoelbakken, kranen en andere keuken­apparaten die nodig zijn om de belangrijkste taak van de keuken, namelijk het bereiden van de maaltijd, tot een goed einde te brengen. Maar zitten we tegenwoordig ook niet een krant of een boek te lezen in de keuken? Het schoolwerk van de kinderen, dat gebeurt toch vaker aan de keukentafel? En de kleintjes maken er tegelijkertijd hun zoveelste tekening voor mama en/of papa. Het is dan ook een hele opgave om de keuken van een gepaste verlichting te voorzien. Gelukkig zijn er specialisten die ons hierbij een handje helpen. Denk maar aan Hera, de Duitse verlichtingsfabrikant uit Enger, die met handige verlichtingsmodules en voor elk probleem wel een oplossing heeft.

Voor elke legplank, in de keuken of daarbuiten, is er een Back-Line beschikbaar die voor een prettig licht zorgt.

Licht in de kasten

Hera: “Stop nu met eindeloos zoeken in het donker. Onze SIL-LED 2, de armatuur die in een kast of lade kast wordt gemonteerd, schakelt automatisch aan wanneer deze kast of lade wordt geopend. Een geïntegreerde contactloze sensorschakelaar maakt dit mogelijk. Gaat de kast of lade weer toe, dan schakelt ook het licht vanzelf weer uit. En ook de installatie is heel eenvoudig en snel gebeurd.” SIL-LED 2 is verkrijgbaar met kleurtemperatuur ongeveer 4000K (neutraal wit) met een goede kleurweergave van CRI >80 en een mooie lichtopbrengst van 330 lumen per armatuur. De beschikbaarheid van verschillende lengtes biedt extra flexibiliteit. Ook verkrijgbaar: een montageclip die zijdelingse bevestiging in laden mogelijk maakt.

Prettig licht op de planken

Keukens en woonkamers versmelten meer en meer tot één geheel, een trend die niet meer te stoppen is. Daarom voorzien verschillende keukenfabrikanten in oplossingen die ook in de woonkamer tot hun recht komen. “Wij springen mee op de kar”, aldus Hera. “Onze verlichtingsoplossingen zijn immers dusdanig flexibel inzetbaar dat ze ook in een woonkamer tot hun recht komen. Denk maar aan legplanken. Zowel in de keuken (voor bijvoorbeeld accessoires tot zelfs borden en glazen) als in de woonkamer (voor bijvoorbeeld de verzameling boeken) brengt een mooie verlichting van deze legplanken een visueel extraatje. Daarom ontwikkelden we de Back-Line, een fantastische manier om de plank te verlichten. Het licht schijnt niet in één richting maar straalt in drie richtingen.” Back-Line is beschikbaar in zwarte of roestvrijstalen optiek en in drie lengten: 560 mm (4,5W), 860 mm (7,1W) en 1160 mm (9,7W). De kleurtemperatuur is steeds een gezellig warm wit van ongeveer 3000K.

Dankzij een geïntegreerde contactloze sensorschakelaar gaat het licht van de SIL-LED 2 automatisch aan bij het openen van de kast of lade en weer uit wanneer de kast of lade weer sluit.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.