Platform over design en techniek in de keukenbranche
De keukenstijl bepaalt alles

De keukenstijl bepaalt alles

Voor elke klant bestaat er wel een stijl van keuken die hun voorkeur wegdraagt. Gaan we voor modern en strak of toch eerder landelijk? De stijl van keuken heeft een invloed op vele zaken die in een keuken aanwezig zijn. Denk maar aan de werkbladen, spoelbakken, keukenkranen,… Maar ook het meubelbeslag past zich aan de gekozen keukenstijl aan.

Constructie- en meubelbeslag, een ietwat vage omschrijving van een heleboel producten die het uiterlijk en de functionaliteit van de keuken mee bepalen. Een assortiment producten waarbij we als eindklant minder of zelfs helemaal niet aan denken wanneer we het hebben over keuzes maken voor een nieuwe keuken. Kies je voor een keuken met grepen, dan weet je natuurlijk wel dat daar een keuze gemaakt moet worden. Maar spreken we over meubel- en constructiebeslag, dan hebben we het over veel meer dan alleen de grepen. 

Een compact systeem om een kleine ruimte om te toveren tot een opbergruimte.

Wat is het?

Een sluitende omschrijving van wat meubel- en constructiebeslag precies is, bestaat niet. Bij de ene gaat het om alle producten die aan de meubels gemonteerd worden, bij de andere is het minder ruim en betreft het producten waarmee de lades en kasten geopend kunnen worden. De manier waarop dit gebeurt en de producten die ervoor nodig zijn vallen bij de ene omschrijving wel binnen de definitie van ‘beslag’, bij de andere worden ze concreter omschreven met hun eigen definitie en terminologie. Wat er ook van zij, het handelt steeds om producten die de functionaliteit van de keuken naar een hoger niveau tillen. Voor een goed begrip doorheen dit artikel, spreken we hier van meubelbeslag, dan gaat het over de talloze mogelijke greepjes in de verschillende beschikbare stijlen. Hebben we het over constructiebeslag, dan spreken we over de systemen, elementen en componenten die in de lades of kasten gemonteerd worden en die nodig zijn om deze te openen en te sluiten.

Ook in de kleinste kast kan met legplankjes worden gewerkt.

Handige hulpmiddelen

Scharnieren, geleiders, systemen voor kastinrichting, constructiebeslag, poten en ophangsystemen, een heel arsenaal handige hulmiddelen om de keuken zo functioneel mogelijk te maken. Dankzij enkele vernuftige systemen kunnen ook de kleinste of moeilijk bereikbare delen van een keuken nuttig gebruikt worden. Denk maar aan een hoekkast. Niet meteen de meest handige plaats om iets op te bergen ware het niet dat verschillende fabrikanten oplossingen ontwikkelden om ook daar nuttig mee om te springen. Zo zijn verschillende modellen beschikbaar waarbij de lades van de hoekkast heel flexibel naar buiten kunnen worden gebracht om zo eenvoudig mogelijk de spullen op te bergen of te gaan gebruiken. De ruimtes boven de dampkap en onder de spoelbak zijn eveneens traditionele ‘probleemgevallen’ en ook daar bestaan voldoende oplossingen voor om ze vakkundig te gebruiken. Deze zijn, zeker in het geval van de ruimte boven de dampkap, nooit groot. Hier is dus een compacte oplossing nodig om de kastdeur te kunnen open zodat niet te veel potentieel nuttige ruimte verloren gaat.

Niet uit het oog verliezen

Eindklanten denken niet meteen aan handige en compacte hulpmiddelen om aan kleine ruimten of moeilijk bereikbare kastdelen toch een zinvolle invulling te geven. De systemen zijn er. Wijs potentiële klanten hier zeker op. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.