Platform over design en techniek in de keukenbranche
Design afzuigkappen veroveren de Lage Landen

Design afzuigkappen veroveren de Lage Landen

Een nieuwe editie van area30 staat voor de deur en Falmec tekent opnieuw present. Met gekende en nieuwe design afzuigkappen is er altijd voldoende gespreksstof. Maar dit jaar zullen ongetwijfeld veel woorden vloeien over de expansie van de Italiaanse fabrikant. Want Falmec Nederland is sinds kort Falmec Benelux geworden.

De Italiaanse specialist in afzuigkappen Falmec is een trouwe exposant op area30, één van de trekpleisters tijdens de Küchenmeile. Falmec toont er traditiegetrouw enkele opvallende nieuwkomers in het assortiment. Opvallend qua vormgeving én technologie. Voor de bezoekers vanuit Nederland, België en Luxemburg komt er dit jaar zeker een gespreksonderwerp bij, namelijk dat het sinds 1 juli 2023 niet langer Falmec Nederland, maar Falmec Benelux is. Eddy van Tongeren is als general manager aan het team toegevoegd om de expansie te begeleiden: ”De uitvalsbasis voor alle activiteiten blijft Lisse (NL), de expertise blijft identiek, het werkveld breidt aanzienlijk uit.”

Falmec verpakt de eigen ontwikkelde Multi-Air technologie in een plankstructuur van slechts 10 cm dik.

Organische groei voor ogen

Commercieel medeverantwoordelijke Erwin A. van Steenwijk richtte in 2019, in samenwerking met het Italiaanse hoofdhuis, Falmec Nederland op. Daarvoor was hij reeds jarenlang importeur van de designkappen. In relatief korte tijd kreeg Falmec Nederland voet aan de grond en groeide het uit tot een merk om rekening mee te houden. “Voor de Benelux hebben we een plan van drie jaar opgesteld waarbij de focus ligt op organische groei”, legt van Steenwijk uit. “Eenzelfde groei­patroon voorleggen als destijds in Nederland is haast utopisch. Een accountmanager voor België staat hoog op het verlanglijstje, bij voorkeur iemand die de markt kent én woonachtig is in België.”

Design én techniek

We haalden het reeds aan, Falmec kennen we in de eerste plaats van de design afzuigkappen die ware eyecatchers zijn in elke keuken. Maar de Italiaanse fabrikant is er erg trots op om ook qua trends én techniek op de voorgrond te staan. Zo liftte Falmec mee op het succes toen de kookveldafzuiging snel aan populariteit won. “Monolith is een mooi voorbeeld van hoe we kookveldafzuiging en design verenigen in één concept”, aldus van Steenwijk. “Monolith is eigenlijk een handig opbergkanaal dat op het werkblad rust. Hierin komt dan het afzuigelement van 90 cm breed. Links of rechts naast het afzuigelement is dan nog plaats voor verschillende opbergmodules voor accessoires (30, 60 of 90 cm breed), denk maar aan kruiden, messen, snijplanken en ander keukengerei tot ook stopcontacten. Monolith heeft een matzwart aluminium frame met een gepolijste glazen voorkant op het verticale deel. Het systeem is verder uitgerust met diffuus licht dat voor een aantrekkelijk effect zorgt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.