Platform over design en techniek in de keukenbranche
Eén centraal productmodel creëert efficiency op basis van innovatieve software
Wibo Smeerdijk: “Onze tools ontwikkelden zich snel richting verkoop en levering.”

Eén centraal productmodel creëert efficiency op basis van innovatieve software

Om een keuken te ontwerpen, te produceren, te verkopen en af te leveren is heel veel productinformatie nodig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan kleurcombinaties, kastindelingen, prijslijsten, boorpatronen en levertijden. Bij iedere stap in het proces van ontwerp tot levering is weer nieuwe informatie nodig.

Traditioneel wordt bij iedere processtap een (software)tool gebruikt die voorzien moet worden van zijn eigen productinformatie. Dit zorgt voor inconsistentie tussen de tools en veroorzaakt veel dubbel werk. Precies deze uitdaging – hoe gaan we dit voor elkaar krijgen – bracht een Nederlands software bedrijf al bijna 20 jaar geleden op het idee om tools te ontwikkelen die vanuit één centraal productmodel werken.

Alle data uit één en hetzelfde productmodel

We zijn in gesprek met Wibo Smeerdijk, directeur/eigenaar bij PrimeFact Nederland BV. Hij vertelt: “Na jaren ervaring verzameld te hebben in de Duitse keukenindustrie, begonnen we in 2004 met het aanbieden van software voor de Nederlandse keukenproducenten. In de eerste jaren lag de focus op de keukenproductie, maar de tools ontwikkelden zich al snel richting verkoop en levering. Bij iedere module die werd ontwikkeld stond één aspect voorop: alle benodigde data moesten uit één en hetzelfde productmodel komen.”

En het eindresultaat mag er zijn: een nieuwe keuken!

De eerste keukenproducent die het centrale productmodel van PrimeFact inzette was Bruynzeel Keukens. Daarna volgde al snel Bribus en later ook Keller Keukens. “Daarmee kunnen we vandaag de dag zeggen dat onze tools gebruikt worden voor de verkoop en productie van veruit de meeste keukens die in Nederland geproduceerd worden. Best iets om trots op te mogen zijn!”

Het concept sloeg ook aan bij de producenten van werkbladen, zo vervolgt Wibo. “Onder andere Dekker Zevenhuizen maakt gebruik van onze software. De meeste werkbladen die in Nederland worden geproduceerd, worden dan ook gemaakt met behulp van PrimeFact software.”

Grote voordelen

De producenten die het centrale productmodel gebruiken, behalen al snel grote voordelen:

· Er zijn minder mensen nodig om de gegevens in te voeren en te onderhouden;

· De gegevens zijn consistent waardoor minder fouten optreden;

· Assortimentsverbeteringen kunnen sneller doorgevoerd worden.

In 2020 besloot PrimeFact het ontwikkelde productmodel, en alle software modules die daarop aanhaakten, in een modern jasje te verpakken onder de naam Cuision. Dit staat voor innovatieve software voor keukenproducenten gebaseerd op één centraal productmodel. Kenmerkend voor het Cuision model is dat het centrale productmodel in de cloud staat en daarmee direct toegankelijk is voor alle stakeholders.

“Cuision kent verschillende tools om keukens te verkopen. Het is een proces, dat ook wel order-entry wordt genoemd. Iedere tool heeft zijn eigen doelgroep. Zo is er één waarmee experts iedere gewenste opstelling kunnen ontwerpen, maar er is ook een tool waarmee een consument zelf, op zijn eigen tablet, een keuken kan configureren”, zo besluit Wibo. “De nieuwste toevoeging aan de boom met order-entry tools is de OptiePlanner. Hiermee kan heel eenvoudig een keuze worden gemaakt uit een selectie van het assortiment. De OptiePlanner wordt bijvoorbeeld gebruikt door woningbouwverenigingen en door toekomstige bewoners van nieuwbouwprojecten.”

De website van Cuision is nu beschikbaar in meerdere talen en geeft een overzicht van alle bedrijfsprocessen die door het centrale productmodel ondersteund worden. Van verschillende processen zijn filmpjes beschikbaar die een goed beeld geven van de werking van de software. 

Kijk op de website van Cuision voor meer informatie over het centrale productmodel.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.