Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een honderdjarige trendsetter
Angelo Po (rechts) bij één van de eerste fornuizen van zijn hand.

Een honderdjarige trendsetter

Elk fornuis van het Italiaanse familiebedrijf Steel Cucine wordt met de hand gemaakt. Eén werknemer legt hart en ziel in de creatie van een uniek stuk. En ook qua innovatie bewijst Steel Cucine haar kracht; dat bewijst de vorig jaar gepresenteerde Mistral.

Steel Mistral. Net als alle andere fornuizen van Steel Cucine met de hand gemaakt door gepassioneerde vaklui.

Wat in 1922 begon met de productie van kachels en ‘pas’ eind vorige eeuw uitgroeide tot een fulltime focus op de productie van fornuizen, is vandaag een trendsettende en innovatieve fabrikant die met de Mistral vorig jaar een wereldprimeur voorstelde. “Mistral is het eerste fornuis dat een oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging samenbracht in één toestel”, bevestigt Christian Borsboom die aan het hoofd staat van Steel Benelux. “Een succesverhaal van jewelste, dat hebben we vorig jaar bij de talrijke vakbeurzen waar Mistral aanwezig was aan den lijve mogen ondervinden.”

Uitpakken met wereldnieuws

Het jaar 2022 was er eentje om in te kaderen bij Steel Cucine. De firma bestond exact 100 jaar en liet die verjaardag absoluut niet onopgemerkt voorbij gaan. Een editie van Euro­cucina in Milaan, amper twee uurtjes verwijderd van de thuisbasis van Steel Cucine in Carpi, was het uitgelezen moment om de verjaardag extra in de aandacht te zetten. Niet met een uitgebreid feest, al werd er wel gevierd natuurlijk, maar met de introductie van de Mistral. “Een oven, inductiekookveld en kookveldafzuiging in één fornuis, ongezien tot dat moment”, weet Borsboom. “Een bewijs dat we bij Steel Cucine beschikken over een enorme expertise, innovatiekracht en -drang. De bedieningsknoppen van het inductiekookveld zetten we altijd aan de voorzijde van het toestel, nooit met tiptoetsen op het kookveld zelf. Dat hoort gewoon zo én het zorgt bovendien voor een ergonomische bediening. De geïntegreerde kookveldafzuiging is zeer effectief en geruisloos: vier mogelijke standen, een maximaal geluidsniveau van slechts 63 dB. Luchtjes kunnen zowel worden afgevoerd naar buiten of via recirculatie. De multifunctionele heteluchtoven met netto capaciteit van 91 liter rusten we uit met de nieuwe en gepatenteerde INNVENT-techniek, waarbij twee ventilatoren in tegenovergestelde richting draaien. Dit zorgt voor de perfecte hetelucht verdeling over de gehele oppervlakte en op alle niveaus. Het maximaal temperatuurbereik bedraagt 315°C. Het full colour TFT-scherm is eveneens middels bedieningsknoppen elektronisch instelbaar en geeft, indien gewenst, de kerntemperatuur van het gerecht weer. De soft-close deurscharnieren zorgen voor een geruisloze deursluiting.” •

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.