Platform over design en techniek in de keukenbranche
Een paradijs voor wie werkbladen wil spotten

Een paradijs voor wie werkbladen wil spotten

Dubbel feest bij Jetstone tijdens de Küchenmeile. Enerzijds vierde de Nederlandse werkbladenspecialist zijn 30e verjaardag, anderzijds was het over de koppen lopen in de zoektocht naar de nieuwtjes. Het Haferhaus op het historisch landgoed Gut Böckel was opnieuw the place to be.

Elke 30e verjaardag, of het nu om een persoon of een bedrijf gaat, verdient het om bij stil te staan. Uitgebreid vieren of eerder ingetogen, dat laten we aan de mensen zelf over. Maar het is dit jaar dus exact 30 jaar geleden dat Jetstone werd opgericht. Van een boerenschuur ging het stapsgewijs naar de moderne productielocaties van vandaag, met nog eentje van 16.000 m² in aanbouw die in de loop van 2024 volop in bedrijf gaat. Het assortiment groeide van enkele tientallen soorten natuursteen naar nu bijna 200 kleuren in natuursteen, composiet, keramiek en dekton. En de Küchenmeile 2023 was het ideale platform voor een verdere uitbreiding van de collectie.

Een kleine verwijzing naar de 30e verjaardag, met tegelijkertijd de voorstelling van twee van de drie kleuren uit gerecycled glasmateriaal (Crema Consciente en Greige Consciente).

Samenwerken loont

Jetstone werkte traditiegetrouw samen met Keller Keukens in het Haferhaus. “We stelden zo samen een eigentijds aanbod aan keramiek en composiet voor”, klonk het bij een trotse John van den Heuvel, directeur van Jetstone. “Op een verrassende wijze werden de nieuwkomers verwerkt in de verschillende keukenstijlen, van elegant naar modern en van landelijk naar design. Warme materialen wisselden we af met subtiele lichte tinten. We introduceerden bijvoorbeeld drie composiet kleuren uit bijna volledig gerecycled materiaal en als primeur brachten we de eerste keramiek kleuren van Caesarstone. We nemen maar liefst vijf kleuren op in ons assortiment: Striata, Fume, Emprada, Smokestone en Monumental. De Küchenmeile was dan ook hét platform bij uitstek om dit aan te kondigen.”

Oogstrelend ontwerp

Een opvallende opstelling, middenin het Haferhaus, was wel de klassiek moderne keuken met opvallend gebruik van gepolijste keramiek in de kleur Labradorite. De schuine zijde van het keukeneiland, maar liefst 13 cm dik, maakt er een echte eyecatcher van. De mooie combinatie met het rustige Agger Grey gepolijst composiet van Caesarstone brengt de kleurstelling in balans. “Het Labradorite valt op door de uitgesproken goud-groene structuren op een blauw-groene basis”, aldus van den Heuvel. “Agger Grey komt uit de Pebbles-serie van Caesarstone en is gebaseerd op subtiele en warme aardse grijstinten die voortkomen uit kiezelstenen. Robuust en finesse komen in deze keuken bij elkaar. Beide materialen zijn sinds dit voorjaar reeds beschikbaar bij Jetstone.”

Thema duurzaamheid

Van den Heuvel: “Je kan er niet meer omheen, duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke thema’s. Wij dragen daar aan bij door de Conscienteserie op te nemen in ons assortiment. Dat is een reeks composiet die uit 95% gerecycled glasmateriaal bestaat. Begin 2024 introduceren we drie kleuren uit deze duurzame serie, namelijk Blanco Consciente, Crema Consciente en Greige Consciente.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.